Tejturmix

Péter Dani blogja

Sült túrótorta szőlővel

A tésztához:
100 g puha vaj
160 g cukor
1 csomag bourbon vaníliás cukor
csipet só
1 db tojás
160 g liszt
1 kávéskanál sütőpor

A kenéshez:
vaj
liszt

A túrókrémhez:
250 g zsíros túró
250 g görög joghurt
1 citrom reszelt héja
1 narancs reszelt héja
90 g kristálycukor
60 g étkezési keményítő
2 tojássárgája
2 tojásfehérje

A tetejére:
1 nagy fürt szőlő

dsc06374.JPG

A sütőt előmelegítjük 170°C-ra. A tésztához a puha vajat a cukorral, a vaníliás cukorral és a csipet sóval habosra keverjük. Az egy darab tojást felütjük, villával elhabarjuk és apró részletekben az előzőekhez adjuk. Hozzászitáljuk a lisztet és a sütőport, alaposan egynemű tésztává keverjük és a kilisztezett, kivajazott tortaforma alján szépen elsimítjuk.

dsc06362.JPG

A krémhez az összes hozzávalót jól összekeverjük, kivéve a tojásfehérjét, amit kemény habbá verünk és lazítjuk vele a túrós tölteléket. A szőlőt megmossuk, leszemezzük és félbe vágva a torta tetején elrendezzük. Betoljuk az előmelegített sütőbe, 170°C-on 50 percig, majd 150°C-on további 25 percig sütjük. Kihűtjük és fogyaszthatjuk is.

dsc06371.JPG

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása