5 kisebb méretű befőttesüveghez
Hozzávalók:
1 kg csipkebogyó
400 g kristálycukor
nátrium-benzoát
Készítsük elő:
száraz dunszt
fertőtlenített, tiszta, száraz befőttes üvegek
tölcsér
Alaposan mossuk meg a bogyókat folyóvíz alatt, szűrő segítségével. Egyesével vágjuk le mindkét végét a termésnek és tegyünk egy lábasba. Engedjük rá annyi hideg vizet, hogy 2-3 ujjnyira ellepje. Majd forraljuk fel, vegyük takarékre és kb. 1 óra alatt főzzük puhára. Ha kellően megpuhult, botmixer segítségével alaposan pürésítsük le és szűrjük át kétszer. Tegyük egy tiszta lábasba a duplán átszűrt pépet és adjuk hozzá a cukrot, amivel rotyogtassuk 20 percig. Töltsük az előkészített befőttes üvegekbe, tetejét szórjuk meg egy-egy csipet nátrium-benzoáttal és hagyjuk száraz dunsztban teljesen kihűlni, majd mehet a kapra polcára.