Tejturmix

Péter Dani blogja

Császármorzsa

6-8 adaghoz

Hozzávalók:
az elején mérőpoharat használunk az alapanyagok kiméréséhez
2,5 dl búzadara
2,5 dl búzaliszt
5 dl zsíros tej

1 narancs reszelt héja
1 citrom reszelt héja
1 vaníliarúd kikapart belseje/1 teáskanál vaníliakivonat
25 g vaníliáscukor
75 g kristálycukor
5 db tojássárgája

5 db tojásfehérje
50 g kristálycukor

vaj a sütéshez

img_1252.JPG

A búzadarát, a búzalisztet és a tejet egy tálba mérjük, habverővel simára keverjük és a konyhapulton 1 órát pihentetjük, hogy a dara megpuhuljon.

A pihentetés után, fehéredésig habosra keverjük a tojássárgáját a cukorral, hozzákeverve a narancs és a citromhéjat, a vaníliát és a vaníliáscukrot. A tojásfehérjét a másik adag kristálycukorral kemény habbá verjük.

A pihentetett búzadarás masszához keverjük a tojássárgájás-vaníliás habot és habverővel csomómentesre keverjük. Végül fellazítjuk finom mozdulatokkal a kemény fehérjehabbal. Egy nagy teflonbevonatú serpenyőben kb. egy evőkanál vajat vagy margarint forrósítunk és ráöntjük a császármorzsa-masszát. Elkezdjük úgy kevergetni fakanál segítségével, mintha tojásrántottát készítenénk, közben a kanál élével szétmorzsolva. A sütés eltarthat 30-35 percig is, ne aggódjon senki, ha egy ragacsos csomóba áll össze az egész tészta, utána kezd morzsolódni.

5 percig pihenni hagyjuk a császármorzsát, porcukorral és baracklekvárral kínáljuk.

img_1257.JPG

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása