Tejturmix

Péter Dani blogja

Mézes-narancsos karácsonyi pohárdesszert

6 pohárhoz

A narancsos piskótához:
5 db tojás
90 g liszt
90 g cukor
3 db narancs lereszelt héja

A mézes krémhez:
300 g habtejszín
1 teáskanál narancskivonat
1 evőkanál méz
5 csepp folyékony édesítőszer

A díszítéshez:
mézeskalács
reszelt citromhéj
szárított citromkarika

dsc06704.JPG

A narancsos piskóta elkészítésével kezdjük. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra és egy tepsit, mindegy milyen méretűt, kibélelünk sütőpapírral. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből a cukorral kemény habot verünk elektromos habverővel. Szintén a habverővel, 4-5 gyors keveréssel hozzákeverjük a tojások sárgáját és a reszelt narancshéjat. Majd óvatosan beleforgatjuk a lisztet, míg szép egynemű tésztát kapunk. A tepsibe öntjük, elsimítjuk a tetejét és tűpróbáig sütjük. Lehűtjük szobahőmérsékletűre és nagyjából 1x1 cm-es kockákra feldaraboljuk.

Magyarázat - tűpróba: Amikor már kezd barnulni a tészta, fogsz egy fogpiszkálót, beleszúrod a közepébe. Ha kihúzáskor nem tapad rá (nyers) tészta, akkor elkészült és kiveheted a sütőből.

A mézes krémmel folytatjuk. A tejszínt habbá verjük, közben hozzáadva a mézet, az édesítőszert és a narancskivonatot. Készítsük elő a poharakat, a narancsos piskótakockákat, a mézes tejszínkrémet és a díszítőelemeket.

dsc06700.JPG

Jöhet a rétegezés, alulról kezdve: narancsos piskótakockák, mézes habkrém, narancsos piskótakockák, mézes habkrém. Tetejére mehet a szárított citromkarika, a citromhéj és persze Mézi is!

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása