4 db közepes méretű alma
A tésztához:
190 g finomliszt
10 g sütőpor
1 kávéskanál só
10 g cukor
290 g zsíros tej
1 db tojás
45 g olvasztott vaj
1 teáskanál őrölt fahéj
Még szükség lesz:
fahéjas cukor
olaj a sütéshez
juharszirup
A tészta hozzávalóit egy keverőtálba mérjük, és habverővel csomómentesre keverjük. Konyhapulton 5 percig pihentetjük. Közben az almákat kb. 1,5 cm vastag karikákra vágjuk, a magházat eltávolítjuk. Egy serpenyőt kikenünk olajjal és felforrósítjuk. Az almákat belemártjuk a palacsintamasszába és mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Még forrón meghempergetjük fahéjas kristálycukorban és juharszirupba mártogatva kínálhatjuk is. Frissen az igazi!