Tejturmix

Péter Dani blogja

10 karácsonyi nasi ötlet édesszájú barátoknak és családtagoknak

Már nagyon közel a karácsony, nem kell sokat aludnunk a szeretet ünnepéig. Sokan ajándékoznak vagy ajándékoznának valami finom nasit a családtagoknak és a barátoknak. Bármennyire egyszerűen hangzik, hogy „majd a boltban veszek valamit”, a díszes, étvágygerjesztő édességek ilyenkor faltól falig, és földtől a plafonig állnak. A végtelennek tűnő polcok előtt könnyen megrökönyödik az ember és felbosszantja magát, annyiban hagyja a dolgot vagy telefonos segítséget kér. A nagy dilemmára szeretnék pár ötletet adni, személyes kedvenceim közül.

todayi_am_1.png

1. M&M'S sárga vagy piros ajándékcsomag: Az M&M'S drazsékat szerintem senkinek nem kell bemutatnom. Szinte biztos, hogy mindenki környezetében van egy ember, aki rajong a márka termékeiért és/vagy gyűjti azok limitált kiadásait, relikviáit. Nekik lehet ez egy jól betalált ajándék, hiszen egy ilyen közismert márkával szinte nem lehet mellé nyúlni. Ez a "Gift Box" Magyarországon is kapható, én minap a Tesco-ban láttam, 1500 Ft és közel 0,5 kg drazsé van benne.

sans_titre_1_1.jpg

2. Lindt csokoládés ajándékcsomag: A dobozon az áll, hogy "For chocolate lovers", ami annyit tesz, "A csokoládé szerelmeseinek". Nem kell nyakatekert szlogen, ezzel mindent elmondanak. A csoki függők álma lehet ez a csomag, a Lindt-től megszokott stílusos, magas minőséget sugárzó és bizonyító csomagolásban. A doboz tartalma összesen 200 g, található benne egy tejcsokoládé maci, töltött csokigolyók és bevont ostyák. Ezzel konkrétan a METRO-ban találkoztam, 2500 Ft.

large_1_597774_chocolate_lovers_box_by_lindt_chocolate.jpg

3. Stühmer Szilvás Betyár: A márka egyik klasszikusáról beszélünk. Igaz nekem még csak nem rég volt szerencsém megkóstolni, de az első harapás után levett a lábamról. Egy darab aszalt szilva van benne, amit megtöltenek boros csokoládékrémmel és az egészet kimártják magas minőségű étcsokoládéval. Nem vagyok nagy rajongója sem az aszalt szilvának, sem a boros desszerteknek, de ez valami zseniális. Ajándékba szerintem tökéletes. 250 g-os kiszerelésben kapható nagy hipermarketekben és a márkaboltokban, 1500 Ft körül.

111.jpg

4. Szerencsi kézműves desszertválogatás: A szerencsi édességgyártás meghatározó termékei a kézzel készített desszertek. A legismertebb közülük a kézzel készített konyakmeggy 70%-os kakaótartalmú étcsokoládéval mártva. A márka idén újdonsággal is jelentkezett a kategóriában, a marcipános desszertválogatás dobozzal. Vitathatatlanul jók a szerencsi csokoládék, bátran ajánlom ezeket a szép boxokat is. Az ünnepi vásárolgatásaim alatt még nem találkoztam ezekkel a kiszerelésekkel, csak a hivatalos honlapon, de gyanítom, több hipermarketben is fellelhetjük.

sans_titre_1_2.jpg

5. Kockacsoki x Autistic Art: A prémium csokoládé válogatást nem csak a legkiválóbb belga alapanyagok teszik különlegessé. Az első autizmus-barát manufaktúrában minden egyes csokoládékockát kézzel készítenek az autizmussal élő munkatársakra jellemző csodálatos precizitással. A doboz tartalma 18 étcsokoládé a következő ízesítéssel: aszalt meggyes fehér csokoládé, fehér csokoládé kardamonnal, mogyorós tejcsokoládé, fahéjas tejcsokoládé, narancsos étcsokoládé, chilis és aszalt meggyes étcsokoládé, áfonyás étcsokoládé, teás étcsokoládé, fahéjas és szegfűszeges étcsokoládé. A desszertdobozok az Autistic Art honlapján megvásárolhatók, igaz jelenleg készlethiány van a nagy érdeklődés miatt, ezért érdemes frissítgetni az oldalt.

aacs2015-alap000018_3.jpg

6. Chocco Garden szaloncukrok: A márka 2015-ben megnyerte a Mindmegette.hu tesztjét a zselés szaloncukorral. 2016-ban megújult receptúrával és csomagolással, még finomabb termékekkel, kibővült választékkal kedveskednek az édesszájúaknak. A kedvenc szaloncukraim mindig is a zselések voltak, ettem rosszat, néha sikerült jobbat beszereznem, de mikor ezt megkóstoltam, rájöttem, hogy végig ezt kerestem. Egyszerűen tökéletes, mindenképp próbáljátok ki. 5 féle variációban kaphatók a szaloncukrok: kókuszos, banános, mentás, almás és meggyes zselés valamint narancsos és sárgabarackos zselés. Szinte bármelyik nagyobb hipermarketben összefuthatunk a termékekkel, nem nehéz kiszúrni, az elegáns kék doboz egyből odavonzza a tekintetet.

sans_titre_1_3.jpg

7. Baileys krémes szaloncukor díszdobozban: Ez a Baileys likőrös krémmel töltött tejcsokoládés szaloncukor biztosan a karácsonyi desszertek csúcsa lesz. Az ára kicsit borsos, annak ellenére, hogy csak pár darab szaloncukor van a dobozban, de a közkedvelt likőr rajongói biztosan odalesznek érte. A METRO-ban találkoztam már vele 3000 Ft-ért.

26696_mbaileys_szaloncukor_desszert_135g.jpg

8. Milka Snowballs: Természetesen ez a desszertes ajánló sem lenne az igazi legalább egy Milka termék nélkül. Az idei kedvencemet hoztam el és buzdítok mindenkit a kóstolásra. Az alpesi tejcsokoládéval és lágy, krémes töltelékkel készült gömböcskéket a dobozhoz járó kanállal fogyaszthatod. 100% alpesi tejből készült, lágy tejcsokoládé, benne selymes töltelékkel. Egyetlen egy gond van vele, túl hamar el tud fogyni!

milka-snow-balls-112g_main-1.jpg

9. Lily O'Brien's Ultimate Bonbon válogatás díszdobozban: A doboz 48 db bonbont tartalmaz a Lily O'Brien legjobbjai közül: dupla csokoládés trüffel, egyszerű csokoládé, ropogós csokoládé, lágy karamellás csokoládé, mogyorós csokoládé, tejkaramellás csokoládé, csokoládé végzet, narancsos csokoládé, citromos meringue, tökéletes praliné. Csokoládérajongóknak tökéletes ajándék! A Dolce Vita webshopban megvásárolható.

flob8309-kek_2.jpg

10. Baru epres-kókuszos pillecukor csokoládébevonattal: A Baru csokoládékészítő mesterei már három generáció óta úgy gondolják, hogy a belga csokoládé minőségének és ízének világszínvonalúnak kell lennie. A bonbonok fantasztikusan krémes és változatos töltelékei friss és természetes alapanyagokból készülnek, a bevonatok pedig a legjobb minőségű csokoládék közül kerülnek ki. Minden évben igyekeznek megújulni és újonnan alkotott ízkombinációkkal megörvendeztetni a vásárlókat, a klasszikustól a különlegesig. A Culinaris webshopjában lecsaphattok rá.

30067.jpg

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása