Tejturmix

Péter Dani blogja

Keksztekercs - kekszszalámi

Bizarr elnevezése ellenére ez az egyik legfinomabb és legegyszerűbb desszert. Vásárokon, esküvőkön, nagy családi banzájokon biztosan mindig akad. Sokan vissza-vissza gondolnak rá, hogy mennyire finom, azonban kevesen esnek neki az otthoni elkészítésnek. Ha elolvasod a receptet, egyből rájössz, hogy pofonegyszerű. Nálam tuti, hogy a szilveszteri büféasztalon fog landolni, lehetetlen vele mellényúlni, mindenki szereti.

dsc07043.JPG

2 őzgerincformához

Hozzávalók:
1 kg háztartási keksz
500 g zsíros tej
85 g holland kakaópor
510 g vaj
510 g kristálycukor
1 dl rum
porcukor

Rettentően egyszerű dolgunk lesz. Az 1 kg keksz felét finomra daráljuk, a másik felét nagyobb darabokra törjük, egy keksz kb. négy részre. Egy lábasba mérjük a kakaóport és a kristálycukrot, ráöntjük a tejet és csomómentesre keverjük. A vajat felkockázzuk és ezt is hozzáadjuk. Fel tesszük a tűzre, néha megkeverjük, hogy a vaj felolvadjon. Mikor felforrt elzárjuk, levesszük a tűzről, hozzáöntjük a rumot és nyakon öntjük vele az előkészített kekszet. Alaposan elkeverjük és folpackkal bélelt formába nyomkodjuk, tetejét elsimítjuk és hűtőbe tesszük legalább egy éjszakára. Másnap kiborítjuk, eltávolítjuk a fóliát és rúd alakúra formázzuk, porcukorban meghempergetjük és szeletelhetjük is. Ez az egyik mód, így hasonlít a szalámira, én gyakran csak kiborítom a formából, eltávolítom a fóliát, szeletelem és már dobbantom is a családi asztalra.

dsc07037.JPG

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása