Már több éve készítem ezt a tortát is, mindenkinek meglepetést okoz az első falat. Nagyon nagy ízbomba.
28 cm átmérőjű tortaformához
A piskótához:
2 db tojás
60 g porcukor
1 teáskanál vaníliakivonat
60 g liszt
Forma kenéséhez:
1 evőkanál vaj/margarin
1 evőkanál liszt
A tojást a cukorral és a vaníliakivonattal habosra keverjük, majd hozzászitáljuk a lisztet, és sima tésztává keverjük. A tésztát a kivajazott és kilisztezett sütőformába töltjük, tetejét elsimítjuk, majd a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük, 180°C-on.
Barackos krém:
150 g meggylekvár
470 g leszárított barackbefőtt
250 g natúr joghurt
250 g habtejszín
20 g zselatinpor
2 citrom reszelt héja
3 evőkanál porcukor
Egy nagy keverőtálba mérjük az összes hozzávalót, kivéve a zselatint és egy botmixerrel lepürésítjük. Én úgy szeretem, ha maradnak benne nagyobb darabok is. A zselatint 80 g hideg vízben, 5 perc alatt megduzzasztjuk, majd megolvasztjuk és alaposan elkeverjük a joghurtos-barackos krémmel. A kihűlt piskótát kivesszük a formából, megtisztítjuk a formát és visszahelyezzük az aljára, majd ráöntjük a krémet és 1 órát dermesztjük a hűtőben.
A karamellás-étcsokis krémhez:
600 g habtejszín
10 db tejkaramell bonbon
200 g apróra darabolt étcsoki
2 tasak habfixáló
Közben a karamell bonbonokat egy főzőedényben 250 ml tejszín hozzáadásával megolvasztjuk. Hozzáadjuk a csokidarabokat, és gyakori kevergetés mellett megolvasztjuk. Végül az egészet hagyjuk kihűlni. A maradék tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, hozzáforgatjuk a kihűlt csokis-karamelles masszát. A krémet a joghurtos rétegen elsimítjuk, majd 3-4 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
Tálaláshoz:
porcukor
kakaópor
Tálaláskor kakaóporral meghintjük, ízlés szerint porcukorból különböző motívumokat szórunk a tetejére. Eredetileg csak ennyi lenne a díszítés, én, mint látjátok még picit megbolondítottam. Tettem rá színes almachipset, gyöngyöket, csokicsúcsokat.