Tejturmix

Péter Dani blogja

Madártejes mákosguba torta
Madártejes mákosguba torta

Ez az egyik kedvenc tortám, már több éve készítem az ünnepi időszakban. Tökéletes karácsonyi vacsorához, szilveszteri büféasztalra vagy születésnapra, névnapra. Aki szereti a madártejet és a mákosgubát, biztosan szobrot fog neked állítani, ha megleped ezzel a finomsággal. Minden egyes részletében hordozza ezt a két, örök kedvenc desszertet.

dsc07035.JPG

28 cm-es tortaformához

A mákos-guba alaphoz:
12 db vajas kifli
1 l tej
3 db tojássárgája
100 g vaj
100 g cukor
...

Keksztekercs - kekszszalámi
Keksztekercs - kekszszalámi

Bizarr elnevezése ellenére ez az egyik legfinomabb és legegyszerűbb desszert. Vásárokon, esküvőkön, nagy családi banzájokon biztosan mindig akad. Sokan vissza-vissza gondolnak rá, hogy mennyire finom, azonban kevesen esnek neki az otthoni elkészítésnek. Ha elolvasod a receptet, egyből rájössz, hogy pofonegyszerű. Nálam tuti, hogy a szilveszteri büféasztalon fog landolni, lehetetlen vele mellényúlni, mindenki szereti.

dsc07043.JPG

2 őzgerincformához

Hozzávalók:
1 kg ...

Téli triplacsokoládés torta
Téli triplacsokoládés torta

dsc07006.JPG

28 cm átmérőjű tortaformához
A kakaós piskótához:
8 db tojás
170 g kristálycukor
42 g holland kakaópor
10 g sütőpor
170 g liszt

A sütőt előmelegítjük 160°C-ra, a tortaforma aljára sütőpapírt vágunk, oldalát kikenjük vajjal és kilisztezzük. Lássunk is hozzá a piskóta elkészítéséhez. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét egy nagy keverőtálba, a sárgáját egy pohárba tesszük. Elektromos habverő segítségével elkezdjük verni a ...

Sütésmentes túrótorta
Sütésmentes túrótorta

Ehhez a recepthez garantáltam egyszer sem kell bekapcsolni a sütőt. Ez sokaknak pozitívum, nekem viszont nem jelentene terhet, élvezem a sütés minden egyes percét. (Kivéve, amelyiket nem! :P) Tehát nem azért készítem rendszeresen ezt a tortát, mert nagyon egyszerű, hanem mert imádom a vajas-kekszes alapokat és a gazdag túrókrémeket, és ebben mindkettő megtalálható. Kezdő házi cukrászoknak is tökéletes választás, egyértelműen elronthatatlan.  Lássunk is ...

Trópusi keksz
Trópusi keksz

Ránézésre semmi extra, csak egy újabb házi készítésű, unalmas keksz. Az íze azonban nagyot robbant! Ez az új kedvenc keksz receptem, az első adag el is fogyott egy délután alatt. Bátran ajánlom mindenkinek, kevés munka, nagyon finom nasi.

18-20 darabhoz

Hozzávalók a kekszhez:
80 g puha vaj vagy margarin
60 g kristálycukor
80 g barnacukor
1 db tojás
csipet só
csipet sütőpor
175 g liszt
80 g kandírozott trópusi gyümölcs (papaya, ananász, pomelo, citrusok - ...

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása