Tejturmix

Péter Dani blogja

Csokis kifli – brunch szupersztár

Ezúttal egy villámgyors brunch szupersztárt hoztam el nektek. Jó minőségű csokoládéval főzött puding és egy csomag friss leveles tészta. Tényleg semmi másra nincs szükség! 10 perc munka és már szemezhetünk is ezzel az illatos, ropogós reggelivel a kedvenc tejeskávénk társaságában.

dsc07387.JPG

6 darabhoz

Hozzávalók:
1 csomag Tante Fanny friss leveles tészta (270 g)
1 csomag tejszínes pudingpor
2 evőkanál cukor
350 ml zsíros tej
60 g jó minőségű étcsokoládé

A friss tésztát felhasználás előtt 10 perccel a konyhapultra készítjük. A sütőt előmelegítjük 220°C-ra és egy tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral. Közben a pudingporból, a cukorból és a tejből sűrű pudingot főzünk. Levesszük a tűzről és még forrón elkeverjük benne a kockára tört csokit. Tálcán szétterítjük és pár perc alatt rezgősre hűtjük. A tésztát kicsomagoljuk, kitekerjük és 6 egyenlő háromszögre vágjuk éles késsel. Mindegyik háromszög aljára teszünk egy evőkanállal a megdermedt csokis pudingból és feltekerjük. Szellősen felsorakoztatjuk a kifliket az előkészített tepsiben és betoljuk a sütőbe. Azonnal levesszük 200°C-ra és kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Szobahőmérsékletűre hűlni tálaljuk a kedvenc reggeli tejeskávénk mellé. Jó étvágyat!

dsc07389.JPG

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása