Tejturmix

Péter Dani blogja

Klasszikus kókuszkocka

Egy finom retro kókuszkocka ebéd után? A klasszikus kókuszkocka. Mit is mondhatnék róla? Az egyik legegyszerűbb, legfinomabb kókuszos sütemény, egyszerűen megunhatatlan. Mindenki más receptre esküszik, én erre!

dsc07420.JPG

18-20 darabhoz

A tésztához:
400 g liszt
100 g vaj/margarin
3 evőkanál méz
2 csomag vaníliáscukor
2 teáskanál vaníliakivonat
200 g kristálycukor
200 g zsíros tej
2 db nagyobb tojás
1 csomag sütőpor
1 csipet só

A mázhoz:
200 g porcukor
100 g zsíros tej
1 evőkanál rum
200 g vaj/margarin
1 teáskanál vaníliakivonat
3 evőkanál holland kakaópor

A hempergetéshez:
1,5 csomag kókuszreszelék (kb. 300 g)

dsc07419.JPG

A tésztához keverjük ki az olvasztott vajat a cukorral, a vaníliáscukorral, a vaníliakivonattal, a tojásokkal, a mézzel és a sóval. Adjuk hozzá a tejet és szitáljuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet. Béleljünk ki egy, kb. 20x30 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral és oszlassuk el benne a masszát. Toljuk 180°C-ra előmelegített sütőbe 35-40 percre, illetve tűpróbáig. A sütőből kivéve hagyjuk a tepsiben pár percig, majd rácsra helyezve teljesen hűtsük ki.

A mázhoz mérjük a hozzávalókat egy nyeles lábasba. Folyamatosan kevergetve olvasszuk össze és forraljuk fel. Vegyük le a tűzről és tegyük félre. A teljesen kihűlt tésztát kockázzuk fel, majd egyesével mártogassuk a kakaós-rumos mázba. Utána hempergessük meg a kókuszreszelékben, és hagyjuk egy-két órán át állni, hogy az ízek jól összeérjenek.

TIPP: A kész, teljesen kihűlt kókuszkockákat zárható fémdobozban akár 1-2 hétig is eltarthatjuk a kamra polcán. A lényeg, hogy száraz, hűvös, napfénytől védett helyen legyen.

dsc07421.JPG

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása