Tejturmix

Péter Dani blogja

Túrós-szedres párna

Nyáron kívánhatnánk könnyebb desszert egy túrós-gyümölcsös, ropogós péksütinél, amin olvadozik egy nagy gombóc fagyi? Szerintem nem! Próbáljátok ki ti is! Expressz gyorsan elkészült és valami mennyei a szeder fanyarságával és a túró édességével. Szép napot!

20170612_140417-01.jpeg

Hozzávalók (9 párnához):
1 csomag (270 g) Tante Fanny friss tönkölyös leveles tészta
200 g túró
2 db tojássárgája
1 citrom reszelt héja
2 evőkanál méz
250 g fekete szeder

A sütőt melegítsük elő 200°C-ra légkeverésen, egy gáztepsit béleljünk ki szilikonos sütőpapírral. A tésztát felhasználás előtt 10 perccel készítsük a konyhapultra, majd göngyöljük ki és vágjuk kilenc egyenlő téglalapra. A téglalapokat helyezzük 2-3 cm-es helyközzel egymás mellé a bélelt tepsire. Mérjük egy tálba a túrót, a tojássárgáját, a citromhéjat és a mézet, majd egy rúdmixer segítségével keverjük simára. Kenjük meg ezzel a túrós krémmel a téglalapokat, körben 1-2 cm-es peremet hagyva. Ízlésesen sorakoztassuk a túrókrémre a szedreket és mehet is az előmelegített sütőbe kb. 10 percre, illetve míg szép aranybarna lesz. Tálaljuk langyosan egy gombóc vaníliafagyival. Jó étvágyat!

20170612_140304-01.jpeg

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása