Nyáron kívánhatnánk könnyebb desszert egy túrós-gyümölcsös, ropogós péksütinél, amin olvadozik egy nagy gombóc fagyi? Szerintem nem! Próbáljátok ki ti is! Expressz gyorsan elkészült és valami mennyei a szeder fanyarságával és a túró édességével. Szép napot!
Hozzávalók (9 párnához):
1 csomag (270 g) Tante Fanny friss tönkölyös leveles tészta
200 g túró
2 db tojássárgája
1 citrom reszelt héja
2 evőkanál méz
250 g fekete szeder
A sütőt melegítsük elő 200°C-ra légkeverésen, egy gáztepsit béleljünk ki szilikonos sütőpapírral. A tésztát felhasználás előtt 10 perccel készítsük a konyhapultra, majd göngyöljük ki és vágjuk kilenc egyenlő téglalapra. A téglalapokat helyezzük 2-3 cm-es helyközzel egymás mellé a bélelt tepsire. Mérjük egy tálba a túrót, a tojássárgáját, a citromhéjat és a mézet, majd egy rúdmixer segítségével keverjük simára. Kenjük meg ezzel a túrós krémmel a téglalapokat, körben 1-2 cm-es peremet hagyva. Ízlésesen sorakoztassuk a túrókrémre a szedreket és mehet is az előmelegített sütőbe kb. 10 percre, illetve míg szép aranybarna lesz. Tálaljuk langyosan egy gombóc vaníliafagyival. Jó étvágyat!