Az egyik kedvenc évvégi desszertem a répatorta, tele pirított magvakkal és egy nagy adag édes krémsajttal. Ezúttal egy alakbarát verziót osztok meg veletek. ...és tudjátok, mi a legjobb benne? Egyáltalán nem hiányzik belőle a cukor vagy a liszt. Így tökéletes, aki nem tudja, hogy milyen módon készült, tuti, hogy észre se fogja venni.
24 cm átmérőjű tortaformához
Hozzávalók:
- 250 g sárgarépa, kis lyukú reszelőn lereszelve
- 180 g xilit
- 2 db tojás
- 125 g kókuszzsír, olvasztva
- 2 teáskanál vaníliaesszencia
- 2 db alma, hámozva, kockákra vágva
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 1 mokkáskanál só
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 60 g darált dió
- 180 g mandulaliszt
- 1 narancs reszelt héja
- 1 citrom reszelt héja
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Vegyünk elő egy nagy keverőtálat és mérjük bele a tészta összes hozzávalóját, alaposan keverjük össze. Öntsük a masszát a szilikonos sütőpapírral bélelt tortaformába és 180°C-on 20 percig, majd a sütőt 160°C-ra mérsékelve, süssük készre a tortát. A formában teljes hűtsük ki majd vágjuk körbe és helyezzük egy tortatálra a megsült süteményt.
A tetejére:
- 250 g light, natúr krémsajt (Philadelphia)
- 80 g xilit, porrá őrölve
- 1 citrom reszelt héja
- 2 evőkanál frissen facsart citromlé
- pár szem gránátalmamag
- pár szem tökmag
Kanalazzuk egy keverőtálba a krémsajtot, jöhet hozzá a porxilit, a citromhéj és a citromlé is. Pár mozdulattal keverjük simára és kenjük el vékonyan a kész, kihűlt torta tetején. Végül dekoráljuk ízlés szerint, rusztikusan gránátalmamaggal és a tökmaggal. Jó étvágyat kívánok!