Tejturmix

Péter Dani blogja

Dani-féle női szeszély
Dani-féle női szeszély

Próbálkoztam már az eredeti női szeszély elkészítésével, egészen pontosan Horváth Ilona receptjével. Elkészült, finom volt, de valahogy ez az élesztővel lazított tészta tökre elrontja az ízeket és az állagokat, amiket az ember vár egy ilyen sütitől. Egy könnyebb, vaníliás-citromos piskótával helyettesítettem és így mindenkinek sokkal jobban ízlett.

A kandírozott rózsaszirom csak egy plusz, természetesen nem kötelező, de már rég elkészítettem ezeket ...

10 Valentin-napi ajándék ötlet
10 Valentin-napi ajándék ötlet

Mit vegyek Valentin napra? Ha benned is megfogalmazódott ez a kérdés, akkor nézd meg Valentin-napi ajándék ötleteimet, melyeket a konyha és a gasztronómia jegyében válogattam össze.

tejturmix_1.png

1. Szívecskés bonbon forma - Szívecskés bonbon forma, amellyel 15 db praliné készíthető. A rugalmas, tapadásmentes szilikonformának köszönhetően a bonbonok könnyen elválnak a formától. Szilikon anyagának köszönhetően aprósütemény és jégkocka készítésére is alkalmas. A ...

Almás-kakukkfüves galette
Almás-kakukkfüves galette

A „galette” kifejezést a franciák a különböző típusú lapos, kerek, vagy szabálytalan alakú, kérges süteményekre használják. Magyarul a legegyszerűbben omlós tésztával készült fűszeres, gyümölcsös lepényként írhatnánk le. Az én verziómban sok-sok pirult alma, kakukkfű és friss gyömbér alkotnak egy kerek egészet. Próbáljátok ki!

dsc07175.JPG

A tésztához:
220 g liszt
100 g vaj
1 db tojás
50 g hideg víz
1 evőkanál porcukor
1 csipet só
1 mokkáskanál ...

Fekete-erdő torta à la Tejturmix
Fekete-erdő torta à la Tejturmix

Bevallom nem nagyon szeretem a meggyes desszerteket, barátkozásunk első állomása volt ez a szájízem szerint készült fekete-erdő torta. :-) Nincs benne semmi túlzás, nem gejl, kevés alapanyag, de azok annál inkább jól állnak egymásnak. Rajtam kívül sok, meggyes desszerteket kedvelő ember van, így szerintem nem most készült utoljára. A menta és a meggy tökéletes együtt, próbáljátok ki, brutálfinom. ;)

Egyébként bocsi a képekért, nem volt alkalmam ...

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása