Tejturmix

Péter Dani blogja

Klasszikus madártej

20180213_113204-01.jpeg

Néha nem kell sok a boldogsághoz, ez igaz a desszertekre is. Az egyik kedvenc édességem a jól behűtött madártej, amit pillanatok alatt össze lehet dobni. A legnehezebb része biztos az, hogy ki tudjuk várni, míg alaposan lehűl. Miért ne csinálnál egy adagot te is a családnak vagy a barátoknak estére? Mutatok egy jól bevált receptet, ahogy évek óta készítem.

20180213_113237-01.jpeg

Hozzávalók:

  • 1 liter 3,5%-os tej
  • 7 db tojás
  • csipet só
  • 150 g kristálycukor
  • egy vaníliarúd kikapart magja/2 teáskanál vaníliaesszencia/3 teáskanál vanília aroma

A tejet felforraljuk, az összes cukor mennyiségből két evőkanállal és a vaníliával. Közben a tojások fehérjét kemény habbá verjük a sóval és szintén két evőkanál cukorral. A tojások sárgáját pedig egy külön tálban habosra keverjük a maradék cukorral.

Miután felforralt a tej, takarékra vesszük és a tetejére galuskákat szaggatunk két evőkanál vagy egy fagylaltkanál segítségével a felvert fehérjéből. Lefedjük és 3-4 perc alatt meggőzöljük őket, majd egy szűrőkanállal kivesszük és egy tálcára sorakoztatjuk őket. A tojássárgájás habhoz hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a forró tejet, mindig egy merőkanállal és azt elkeverve.

Miután átkanalaztuk az összes tejet, az egészet visszaöntjük a lábasba és folyamatosan kevergetve 2-3 perc alatt besűrítjük. Az egészet átszűrjük egy nagy tálba, a tetejére helyezzük a galuskákat és hagyjuk az egészet jól lehűlni, majd fogyaszthatjuk is.

20180213_113318-01.jpeg

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása