Mégis mitől más ez egy hétköznapi müzlitől? A granolát te magad állítod össze, az alapját képező gabonaféléket még felhasználás előtt megsütjük, ezzel megváltoztatva azok ízés és állagát. Édességének mértékét is az egészséges édesítőszerek, valamint a belekevert csonthéjasok, aszalványok, kandírozott gyümölcsök adják. Ez a recept csak útmutató, engedd szabadjára a fantáziádat és álmodd meg te is a saját szuperreggelidet.
Hozzávalók:
- 30 g víz
- 65 g barnacukor
- 65 g méz
- 65 g kókuszolaj
- 1 mokkáskanál só
- 3 lime reszelt héja és leve
- 500 g zabpehely
- 40 g kókuszreszelék
- 100 g magkeverék
- 100 g kandírozott papaya
- 1 marék mazsola
Egy nagy, wok-szerű edénybe összemérjük a vizet a cukorral, a mézzel, az olajjal, a sóval és a lime héjával, valamint levével. Nagy tűzre tesszük és 3 percig rotyogtatjuk. A zabpelyhet külön összevegyítjük a kókuszreszelékkel és a magkeverékkel. Az egészet hozzáborítjuk a mézes-limeos keverékhez, alaposan összeforgatjuk és egy sütőpapírral bélelt tepsire szórjuk. Betoljuk a 160°C-ra előmelegített sütőbe és 45-50 perc alatt aranybarnára szárítjuk, néha megkevergetve. A granolát hagyjuk hűlni, majd elkeverjük a papayával és a mazsolával. A kész granolát csatos üvegbe tesszük és sötét, hűvös helyen tároljuk.