A híres Pina Colada sokunk kedvenc hűsítője a nyári hőségben. Miért ne fogyaszthatnánk koktélt már reggelire? Nem az évezred csalása koktélt enni, de azért menő, nem?
egy püspökkenyér formához
Hozzávalók:
- 150 g kristálycukor
- fél teáskanál só
- 115 g olvasztott vaj
- 230 g tejföl
- 2 db tojás
- egy citrom reszelt héja
- 2 evőkanál kókuszlikőr
- 3 teáskanál ananászesszencia
- 45 g kókuszreszelék
- 2 teáskanál sütőpor
- 220 g liszt
Egy tálban összekeverjük a kókuszreszeléket és a sütőport a liszttel. Egy másik keverőtálban habosra keverjük a tojásokat a cukorral és a sóval, majd részletekben hozzáadjuk a többi hozzávalót: az olvasztott vajat, a tejfölt, a citromhéjat, a likőrt és az ananászesszenciát. Legvégül hozzáforgatjuk a lisztes keveréket és egy kivajazott, kilisztezett püspökkenyér formába kanalazzuk a masszát. Betoljuk 160°C-ra előmelegített sütőbe 35-40 percre, illetve tűpróbáig. Sütés után kifordítjuk egy hűtőrácsra és azon hagyjuk teljesen kihűlni. Szeletelve fogyasszuk tejszínhabbal vagy vanília fagyival.