Tejturmix

Péter Dani blogja

Pina Colada kenyér

20180720_141928-01-01.jpeg

A híres Pina Colada sokunk kedvenc hűsítője a nyári hőségben. Miért ne fogyaszthatnánk koktélt már reggelire? Nem az évezred csalása koktélt enni, de azért menő, nem?

egy püspökkenyér formához

Hozzávalók:

  • 150 g kristálycukor
  • fél teáskanál só
  • 115 g olvasztott vaj
  • 230 g tejföl
  • 2 db tojás
  • egy citrom reszelt héja
  • 2 evőkanál kókuszlikőr
  • 3 teáskanál ananászesszencia
  • 45 g kókuszreszelék
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 220 g liszt

20180720_141957-01.jpeg

Egy tálban összekeverjük a kókuszreszeléket és a sütőport a liszttel. Egy másik keverőtálban habosra keverjük a tojásokat a cukorral és a sóval, majd részletekben hozzáadjuk a többi hozzávalót: az olvasztott vajat, a tejfölt, a citromhéjat, a likőrt és az ananászesszenciát. Legvégül hozzáforgatjuk a lisztes keveréket és egy kivajazott, kilisztezett püspökkenyér formába kanalazzuk a masszát. Betoljuk 160°C-ra előmelegített sütőbe 35-40 percre, illetve tűpróbáig. Sütés után kifordítjuk egy hűtőrácsra és azon hagyjuk teljesen kihűlni. Szeletelve fogyasszuk tejszínhabbal vagy vanília fagyival.

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása