Egy végtelenül egyszerű, profizmust nem igénylő csemege, melynek elkészítése közben egyedül magunk testi épségére érdemes ügyelni.
Hozzávalók (5-6 adaghoz):
- vaj, a tál kenéséhez
- 200 g kristálycukor
- 5 evőkanál méz
- 2 teáskanál szódabikarbóna
- Kenjünk ki vajjal, egy nagyjából 20x20 cm-es, hőálló edényt.
- Keverjük össze a cukrot a mézzel egy tapadásmentes forralólábasban.
- Alacsony lángon melegítsük össze, míg feloldódik a cukor, majd a lángot egy kicsit feljebb véve, borostyán árnyalatúra karamellizáljuk.
- Hozzáadjuk a szódabikarbónát és kézi habverővel gyorsan, de óvatosan összekeverjük.
- Miután jól felhabzott és kivilágosodott, öntsük az előkészített edénybe és hagyjuk a pulton 3-4 órára vagy egy éjszakára.
- Másnap zúzzuk nagyobb szilánkokra és már csemegézhetünk is belőle.