Tejturmix

Péter Dani blogja

Törökméz

20180705_133521-01.jpeg

Egy végtelenül egyszerű, profizmust nem igénylő csemege, melynek elkészítése közben egyedül magunk testi épségére érdemes ügyelni.

20180705_133600-01.jpeg

Hozzávalók (5-6 adaghoz):

  • vaj, a tál kenéséhez
  • 200 g kristálycukor
  • 5 evőkanál méz
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  1. Kenjünk ki vajjal, egy nagyjából 20x20 cm-es, hőálló edényt. 
  2. Keverjük össze a cukrot a mézzel egy tapadásmentes forralólábasban.
  3. Alacsony lángon melegítsük össze, míg feloldódik a cukor, majd a lángot egy kicsit feljebb véve, borostyán árnyalatúra karamellizáljuk.
  4. Hozzáadjuk a szódabikarbónát és kézi habverővel gyorsan, de óvatosan összekeverjük.
  5. Miután jól felhabzott és kivilágosodott, öntsük az előkészített edénybe és hagyjuk a pulton 3-4 órára vagy egy éjszakára.
  6. Másnap zúzzuk nagyobb szilánkokra és már csemegézhetünk is belőle.

20180705_132946-01.jpeg

20180705_133430-01.jpeg

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása