A hűvös estéken nagyon jól tud esni egy mediterrán muffin. Minden falat elrepít egy olasz, tengerparton lévő trattoriába, ahol a pizzán nyúlik a mozzarella és jönnek Aperol Spritz körök.
12 db muffinhoz:
- 2 db tojás
- 100 g olaj
- 100 g görögjoghurt
- 50 g reszelt parmezán
- 200 g liszt
- 2 mokkáskanál sütőpor
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál fokhagymagranulátum
- 2 teáskanál só
- 2 teáskanál finomra aprított, friss bazsalikom
- 2 teáskanál finomra aprított, friss oregánó
- 1 teáskanál finomra aprított, friss kakukkfű
- 1 teáskanál finomra aprított, friss rozmaring
- 80 g apróra vágott, olajos lében eltett, aszalt paradicsom
- 2 evőkanál magozott, fekete olajbogyó
A tetejére:
- pár szem karikára vágott, magozott, fekete olajbogyó
- 2 evőkanál reszelt pizzamozzarella
A muffintepsi 12 horpadását kibéleljük papírkapszlikkal, a sütőt pedig előmelegítjük 180°C-ra, légkeverésen.
A tojásokat, az olajat, a joghurtot és a parmezánt kikeverjük, majd hozzászitáljuk a sütőporral, szódabikarbónával, fokhagymagranulátummal és sóval elkevert lisztet. Összekeverjük. Mehet hozzá sorban a bazsalikom, az oregánó, a kakukkfű, a rozmaring, az aszalt paradicsom és az olajbogyó is. Keverünk rajta még egy nagyot és az előkészített muffintepsi horpadásaiban szétosztjuk a masszát. Mindegyik tetejére kerül pár szem, felkarikázott olajbogyó és egy kis mozzarella. Betoljuk az előmelegített sütőbe, ahol 10 perc alatt - tűpróbáig - készre sütjük, a tepsiben hagyjuk kihűlni.