Tejturmix

Péter Dani blogja

Pizzás muffin

20180720_142511-01.jpeg

A hűvös estéken nagyon jól tud esni egy mediterrán muffin. Minden falat elrepít egy olasz, tengerparton lévő trattoriába, ahol a pizzán nyúlik a mozzarella és jönnek Aperol Spritz körök. 

12 db muffinhoz:

  • 2 db tojás
  • 100 g olaj
  • 100 g görögjoghurt
  • 50 g reszelt parmezán
  • 200 g liszt
  • 2 mokkáskanál sütőpor
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál fokhagymagranulátum
  • 2 teáskanál só
  • 2 teáskanál finomra aprított, friss bazsalikom
  • 2 teáskanál finomra aprított, friss oregánó
  • 1 teáskanál finomra aprított, friss kakukkfű
  • 1 teáskanál finomra aprított, friss rozmaring
  • 80 g apróra vágott, olajos lében eltett, aszalt paradicsom
  • 2 evőkanál magozott, fekete olajbogyó

A tetejére:

  • pár szem karikára vágott, magozott, fekete olajbogyó
  • 2 evőkanál reszelt pizzamozzarella

20180720_142552-01.jpeg

A muffintepsi 12 horpadását kibéleljük papírkapszlikkal, a sütőt pedig előmelegítjük 180°C-ra, légkeverésen.

A tojásokat, az olajat, a joghurtot és a parmezánt kikeverjük, majd hozzászitáljuk a sütőporral, szódabikarbónával, fokhagymagranulátummal és sóval elkevert lisztet. Összekeverjük. Mehet hozzá sorban a bazsalikom, az oregánó, a kakukkfű, a rozmaring, az aszalt paradicsom és az olajbogyó is. Keverünk rajta még egy nagyot és az előkészített muffintepsi horpadásaiban szétosztjuk a masszát. Mindegyik tetejére kerül pár szem, felkarikázott olajbogyó és egy kis mozzarella. Betoljuk az előmelegített sütőbe, ahol 10 perc alatt - tűpróbáig - készre sütjük, a tepsiben hagyjuk kihűlni.

20180720_142531-01.jpeg

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása