Jöhet egy szelet langyos banánkenyér, amin a kedvenc jégkrémed olvadozik és lassan csordogál rajta egy selymes karamellöntet?
egy püspökkenyérformához:
- 140 g szobahőmérsékletű vaj + 1 ek a forma kenéséhez
- 140 g kristálycukor
- 2 db tojás
- 140 g liszt + 1 ek a forma szórásához
- 2 tk sütőpor
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
- 2 db érett banán, villával összenyomkodva
tálaláshoz:
- kedvenc fagylaltod
- karamellszósz
A vajat habosra keverjük a cukorral. Egyenként hozzákeverjük a tojásokat. Mehet hozzá az átszitált liszt, a sütőpor és a fahéj, alaposan összekeverjük. Végül forgassuk bele a banánt és kanalazzuk a masszát a kivajazott, kilisztezett püspökkenyér formába és toljuk be a 180°C-ra előmelegített sütőbe. Süssük 20-25 percig, illetve tűpróbáig. Miután megsült, a formában hagyjuk hűlni 10 percig, majd borítsuk ki a formából egy rácsra, ahol hagyjuk langyosra hűlni. Tálalás előtt felszeleteljük és minden szeletre teszünk egy kis gombóc fagyit és egy kevés karamellszószt.