Nagy kedvenceim a különböző rétesek, szinte bármilyen töltelékkel szívesen fogyasztom, de ezekből is a legnagyobb favoritom a barackos-túrós. El is hoztam nektek az egyszerű, de nagyszerű receptet és remélem, ti is imádni fogjátok.
2 rúdhoz:
- 1 csomag (200 g) friss, nyújtott rétestészta
- 150 g olvasztott vaj
- 400 g túró
- 100 g porcukor
- 2 teáskanál vaníliaesszencia
- 1 mk só
- 2 db tojás
- 80 g olvasztott vaj
- 300 g őszibarack befőtt, lecsepegtetve, leitatva és felszeletelve
- porcukor a tálaláshoz
A tésztát kivesszük a hűtőből és a pulton hagyjuk pihenni kb. 15 percet. A sütőt légkeverésen előmelegítjük 170°C-ra. Magunk elé készítünk egy tiszta, nedves, kiterített konyaruhát.
Egy tálba mérjük a túrót, a porcukrot, a vaníliát, a sót, a tojást és a vajat, majd egy botmixerrel simára keverjük. Ezzel kész a töltelékünk.
A réteslapokat kivesszük a csomagolásból, egy rétest 3 lapból állítunk össze. Minden réteg közé kenünk ecsettel az olvasztott vajból. A túrótöltelék felét rákenjük az összeragasztott lapokra, rásorakoztatunk pár barackszeletet és feltekerjük a rétest. Ezt megismételjük a másik rúddal is és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsivel betoljuk a sütőbe, ahol aranybarnára sütjük.
Sülés után a rétest hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, megszórjuk porcukorral és recés késsel szépen felszeleteljük.