Tejturmix

Péter Dani blogja

Barackos-túrós rétes

1_8.jpeg

Nagy kedvenceim a különböző rétesek, szinte bármilyen töltelékkel szívesen fogyasztom, de ezekből is a legnagyobb favoritom a barackos-túrós. El is hoztam nektek az egyszerű, de nagyszerű receptet és remélem, ti is imádni fogjátok.

222.jpeg

2 rúdhoz:

  • 1 csomag (200 g) friss, nyújtott rétestészta
  • 150 g olvasztott vaj
  • 400 g túró
  • 100 g porcukor
  • 2 teáskanál vaníliaesszencia
  • 1 mk só
  • 2 db tojás
  • 80 g olvasztott vaj
  • 300 g őszibarack befőtt, lecsepegtetve, leitatva és felszeletelve
  • porcukor a tálaláshoz

20181017_144037-01.jpeg

A tésztát kivesszük a hűtőből és a pulton hagyjuk pihenni kb. 15 percet. A sütőt légkeverésen előmelegítjük 170°C-ra. Magunk elé készítünk egy tiszta, nedves, kiterített konyaruhát.

Egy tálba mérjük a túrót, a porcukrot, a vaníliát, a sót, a tojást és a vajat, majd egy botmixerrel simára keverjük. Ezzel kész a töltelékünk.

A réteslapokat kivesszük a csomagolásból, egy rétest 3 lapból állítunk össze. Minden réteg közé kenünk ecsettel az olvasztott vajból. A túrótöltelék felét rákenjük az összeragasztott lapokra, rásorakoztatunk pár barackszeletet és feltekerjük a rétest. Ezt megismételjük a másik rúddal is és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsivel betoljuk a sütőbe, ahol aranybarnára sütjük.

Sülés után a rétest hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, megszórjuk porcukorral és recés késsel szépen felszeleteljük.

2_6.jpeg

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása