Tejturmix

Péter Dani blogja

Sós-karamellás tejberizs

20181124_140929-02.jpeg

Az ünnepek után majdnem mindenki eltelt a finomabbnál finomabb desszertekkel. Ez lehet, kicsit meg is terhelt minket, de azért valami könnyű desszert mindig becsúszhat. Ez a sós karamellás tejberizs, egy könnyű, hűsítő pohárdesszert, nem gejl és egy kis adag biztosan, mosolyt fog csalni az arcodra.

20181124_140845-01.jpeg

Hozzávalók (6-7 pohárkához):

  • 150 g jázminrizs
  • 150 g víz
  • 500 g zsírszegény vagy növényi tej
  • 2 teáskanál konyhasó
  • 1 rúd vanília kikapart magjai
  • 5 nagy evőkanál karamellöntet 
  • 1-2 evőkanál karamellöntet a pohárdesszertek tetejére
  • 1-1 habrózsa (tejszínhab) a tálaláshoz

20181124_140833-01.jpeg

Egy lábasba szórjuk a jázminrizst, felöntjük a vízzel és kevergetve addig melegítjük, amíg elpárolog a víz. Ekkor felöntjük a tejjel, beleszórjuk a sót, rátesszük a fedőt és takarékon addig rotyogtatjuk, míg megpuhul a rizs. - A desszert azért sós-karamellás, mert ilyenkor egy tejes, de sós rizst főzünk, végül pedig a karamellel ízesítjük és édesítjük. Tehát, nem a karamellünk sós, hanem a rizs :). - Miután megpuhult, belekanalazzuk a karamellöntetet, elkeverjük és pohárkákba szedjük. A poharakat teljesen hűtőhidegre hűtjük, tálaláskor rálocsolunk egy kanál karamellöntetet és nyomunk rá egy szép habrózsát.

20181124_140815-01.jpeg

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása