Tejturmix

Péter Dani blogja

Almás kuglóf

20181115_135436-01.jpeg

Ez is egy olyan finomság, amit mindenképpen ki kell próbálnod és ünnep vagy alkalom se kell hozzá. Elég egy édes száj és pár, otthon fellelhető alapanyag.

20181115_135558-01.jpeg

Hozzávalók:

  • 200 g liszt
  • 50 g búzadara
  • 150 g szobahőmérsékletű vaj
  • 200 g nádcukor
  • 3 db tojás
  • 3 db alma
  • 8 g sütőpor
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 2 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 50 g mazsola
  • 120 g durvára tört, pirított dió

A tetejére:

  • ízlés szerint karamellöntet

20181115_135456-01.jpeg

Az almákat meghámozzuk, eltávolítjuk a magházat és apró kockákra vágjuk. A puha vajat és a cukrot habosra keverjük, majd hozzáütjük a tojásokat is és azzal is elkeverjük. Miután ezzel megvagyunk, hozzászitáljuk a sütőporral, szódabikarbónával, búzadarával és fahéjjal elkevert lisztet. Mehet bele a mazsola, az alma és a dió - alaposan összekeverjük. A vajjal kikent kuglófformába öntjük a masszát és betoljuk a 180°C-ra előmelegített sütőbe 60 percre. Ha nagyon barnul a teteje, lefedjük útközben fóliával és úgy sütjük készre. Még melegen kiborítjuk egy hűtőrácsra és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, majd meglocsoljuk karamellöntettel.

20181115_135516-01.jpeg

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása