Ez is egy olyan finomság, amit mindenképpen ki kell próbálnod és ünnep vagy alkalom se kell hozzá. Elég egy édes száj és pár, otthon fellelhető alapanyag.
Hozzávalók:
- 200 g liszt
- 50 g búzadara
- 150 g szobahőmérsékletű vaj
- 200 g nádcukor
- 3 db tojás
- 3 db alma
- 8 g sütőpor
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 2 mokkáskanál őrölt fahéj
- 50 g mazsola
- 120 g durvára tört, pirított dió
A tetejére:
- ízlés szerint karamellöntet
Az almákat meghámozzuk, eltávolítjuk a magházat és apró kockákra vágjuk. A puha vajat és a cukrot habosra keverjük, majd hozzáütjük a tojásokat is és azzal is elkeverjük. Miután ezzel megvagyunk, hozzászitáljuk a sütőporral, szódabikarbónával, búzadarával és fahéjjal elkevert lisztet. Mehet bele a mazsola, az alma és a dió - alaposan összekeverjük. A vajjal kikent kuglófformába öntjük a masszát és betoljuk a 180°C-ra előmelegített sütőbe 60 percre. Ha nagyon barnul a teteje, lefedjük útközben fóliával és úgy sütjük készre. Még melegen kiborítjuk egy hűtőrácsra és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, majd meglocsoljuk karamellöntettel.