Tejturmix

Péter Dani blogja

Vegán kókuszos kosárka

1_1.jpg

A közvetlen környezetemet látva, mostanában eléggé elterjedt a vegán étkezés. Sokakat különböző ételallergiák vagy ételintoleranciák terelnek a vegán étkezés útjára. Így szeretnék kedveskedni azoknak a családtagjaimnak, barátaimnak és olvasóimnak is, akik szintén vegán étrendet követnek vagy például allergiásak a tojásra, tojásfehérjére, tejfehérjére, laktózra. Az első receptem ez a nyers, vegán kókuszos kosárka, amit meleg szívvel ajánlok mindenkinek.

2_2.jpg

3_2.jpg

Hozzávalók (9 kosárkához):

  • 80 g kókuszreszelék
  • 2 kávéskanál olívaolaj
  • 3 evőkanál juharszirup
  • 6 db magozott datolya
  • 3 evőkanál kókusztejszín
  • 2 evőkanál olvasztott kókuszzsír
  • csipet só
  • 100 g vegán csokoládé
  • 2 evőkanál kókuszzsír
  • díszítéshez - elhagyható - őrölt, liofilizált málna

4.jpg

Egy késes konyhagépbe mérjük a kókuszreszeléket, az olajat, a mézet, a datolyát, a kókusztejszínt, a kókuszzsírt és a sót. Pulzálva simára keverjük. Egy muffintepsi kilenc mélyedését vékonyan kikenjük egy kis kókuszzsírral, majd elosztjuk benne a keveréket és egy pohár aljával erősen beletömörítjük a mélyedésbe. Betesszük a fagyasztóba 10 percre. Közben a csokit összeolvasztjuk gőz felett a kókuszzsírral és mindegyik kockára tetejére kanalazunk egy kicsit belőle. Megszórjuk a málnával, majd visszatesszük a mélyhűtőbe 1 órára. Ez után egy kés hegyével kipattintjuk a kosárkákat és hűtőben tároljuk.

5.jpg

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása