Tejturmix

Péter Dani blogja

Egyszerű banános muffin

20200307_141848.jpg

Ha a vasárnapi ebéd után valami gyorsan összedobható desszertre vágynál, tökéletes választás ez az egyszerű banános muffin.

Pro tipp: Amennyiben csak kemény, éretlen banán van a kamrádba, szurkáld meg fogpiszkálóval és dobd a sütőbe 200°C-ra. Süsd egészen addig, amíg a banán héja fekete lesz. Melegen, óvatosan hámozd meg és így használd a sütihez.

1_7.jpg

12 darabhoz:

  • 2 db érett banán
  • 1 db tojás
  • 100 g kristálycukor
  • 80 g olaj
  • 100 g liszt
  • 50 g teljes kiőrlésű liszt
  • 1/2 tk szódabikarbóna
  • 1/2 tk só
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 ek zabpehely
  • 100 g apróra darabolt étcsokoládé

A banánokat villával összenyomkodjuk és elkeverjük a tojással. Egy másik tálban elkeverjük a cukrot az olajjal. Egy harmadik, nagy tálba összeszitáljuk a kétféle lisztet a szódabikarbónával, a sóval, a fahéjjal és a zabpehellyel. Az olajos keverékhez öntjük a banános keveréket és alaposan összekeverjük. Mehet hozzá a lisztes keverék és a csokoládé is, majd egy utolsót keverünk rajta. A muffintepsi 12 horpadását kibéleljük papírkapszlikkal, elosztjuk benne a masszát és betoljuk a 180°C-ra előmelegített sütőbe 20-25 percre, illetve tűpróbáig.

2_8.jpg

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása