Ha a vasárnapi ebéd után valami gyorsan összedobható desszertre vágynál, tökéletes választás ez az egyszerű banános muffin.
Pro tipp: Amennyiben csak kemény, éretlen banán van a kamrádba, szurkáld meg fogpiszkálóval és dobd a sütőbe 200°C-ra. Süsd egészen addig, amíg a banán héja fekete lesz. Melegen, óvatosan hámozd meg és így használd a sütihez.
12 darabhoz:
- 2 db érett banán
- 1 db tojás
- 100 g kristálycukor
- 80 g olaj
- 100 g liszt
- 50 g teljes kiőrlésű liszt
- 1/2 tk szódabikarbóna
- 1/2 tk só
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 ek zabpehely
- 100 g apróra darabolt étcsokoládé
A banánokat villával összenyomkodjuk és elkeverjük a tojással. Egy másik tálban elkeverjük a cukrot az olajjal. Egy harmadik, nagy tálba összeszitáljuk a kétféle lisztet a szódabikarbónával, a sóval, a fahéjjal és a zabpehellyel. Az olajos keverékhez öntjük a banános keveréket és alaposan összekeverjük. Mehet hozzá a lisztes keverék és a csokoládé is, majd egy utolsót keverünk rajta. A muffintepsi 12 horpadását kibéleljük papírkapszlikkal, elosztjuk benne a masszát és betoljuk a 180°C-ra előmelegített sütőbe 20-25 percre, illetve tűpróbáig.