Tejturmix

Péter Dani blogja

Puha csokis taco

1_18.jpeg

Korábban már megalkottam egy gyorskaját édes verzióban, most egy újabbat hoztam, az eszméletlenül finom csokis-habos tacot. A ropogós tortilla helyett, puha csokis piskótába van töltve a sok finomság. Belül enyhén vaníliás tejszínhab, kimártva csokiból és megszórva pirított kókusszal.

2_14.jpeg

kb. 10 tacohoz

A tészta kagylókhoz:

  • 90 g liszt
  • 40 g kakaópor
  • 1,5 tk sütőpor
  • 150 g kristálycukor
  • 3 db tojássárgája
  • 4 db tojásfehérje
  • 130 g langyos tej
  • 70 g olvasztott vaj

Egy tálban összekeverjük a lisztet a kakaóporral és a sütőporral. A cukorral habbá verjük a tojásfehérjét. A tojásfehérjében elkeverjük óvatosan a sárgákat és hozzáforgatjuk a lisztes keveréket is. Utoljára pedig mehet hozzá a tej és a vaj, még egy utolsó keverünk rajta és félretesszük. 

3_11.jpeg

Egy tapadásmentes, teflonos serpenyőt előmelegítünk takarékon és a kakaós piskóta masszából, kb. 10 cm átmérőjű korongokat sütünk, mintha amerikai palacsintát készítenénk. Fontos, hogy a serepenyő tapadásmentes legyen, hiszen nem akarunk zsíradékot használni a sütéshez. Amint a tészta korong tetején buborékok jelennek meg, óvatosan alánézve pedig látjuk, hogy pirul, fordítsuk meg és süssük további fél percig. 

Finoman hajtsuk félbe, de ne teljesen, a hajtásnál ne repedjen vagy törjön meg a tészta. Támasszuk például két borosüveg közé és hagyjuk teljesen kihűlni, így biztosítva, hogy megmarad a kagyló forma. Ezt ismételjük meg a maradék tésztával is.

A töltelékhez:

  • 400 g habtejszín
  • 1 tk vaníliaesszencia
  • 3 ek porcukor

A tejszínt habbá verjük a vaníliával és a cukorral, sima csöves habzsákba töltjük és félretesszük a hűtőben.

4_7.jpeg

A mártóhoz:

  • 200 g tejcsoki
  • 200 g habtejszín
  • 100 g pirított kókuszreszelék

A tejcsokit összetörjük és ráöntjük a felforrósított tejszínt. Hagyjuk állni 5 percig, majd alaposan összekeverjük, amíg szép sima lesz és ezt is félretesszük.

Összeállítjuk a tacot. Minden piskótát megtöltünk a vaníliás tejszínhabbal. Körbe a szélét pedig egyenesre igazítjuk, úgy, hogy végig húzunk rajta egy kenőkést. A tejszínes részét belemártjuk a csoki ganache-ba és megszórjuk a pirított kókusszal. 3 órára hűtőbe tesszük és már fogyaszthatjuk is.

5_3.jpeg

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása