Korábban már megalkottam egy gyorskaját édes verzióban, most egy újabbat hoztam, az eszméletlenül finom csokis-habos tacot. A ropogós tortilla helyett, puha csokis piskótába van töltve a sok finomság. Belül enyhén vaníliás tejszínhab, kimártva csokiból és megszórva pirított kókusszal.
kb. 10 tacohoz
A tészta kagylókhoz:
- 90 g liszt
- 40 g kakaópor
- 1,5 tk sütőpor
- 150 g kristálycukor
- 3 db tojássárgája
- 4 db tojásfehérje
- 130 g langyos tej
- 70 g olvasztott vaj
Egy tálban összekeverjük a lisztet a kakaóporral és a sütőporral. A cukorral habbá verjük a tojásfehérjét. A tojásfehérjében elkeverjük óvatosan a sárgákat és hozzáforgatjuk a lisztes keveréket is. Utoljára pedig mehet hozzá a tej és a vaj, még egy utolsó keverünk rajta és félretesszük.
Egy tapadásmentes, teflonos serpenyőt előmelegítünk takarékon és a kakaós piskóta masszából, kb. 10 cm átmérőjű korongokat sütünk, mintha amerikai palacsintát készítenénk. Fontos, hogy a serepenyő tapadásmentes legyen, hiszen nem akarunk zsíradékot használni a sütéshez. Amint a tészta korong tetején buborékok jelennek meg, óvatosan alánézve pedig látjuk, hogy pirul, fordítsuk meg és süssük további fél percig.
Finoman hajtsuk félbe, de ne teljesen, a hajtásnál ne repedjen vagy törjön meg a tészta. Támasszuk például két borosüveg közé és hagyjuk teljesen kihűlni, így biztosítva, hogy megmarad a kagyló forma. Ezt ismételjük meg a maradék tésztával is.
A töltelékhez:
- 400 g habtejszín
- 1 tk vaníliaesszencia
- 3 ek porcukor
A tejszínt habbá verjük a vaníliával és a cukorral, sima csöves habzsákba töltjük és félretesszük a hűtőben.
A mártóhoz:
- 200 g tejcsoki
- 200 g habtejszín
- 100 g pirított kókuszreszelék
A tejcsokit összetörjük és ráöntjük a felforrósított tejszínt. Hagyjuk állni 5 percig, majd alaposan összekeverjük, amíg szép sima lesz és ezt is félretesszük.
Összeállítjuk a tacot. Minden piskótát megtöltünk a vaníliás tejszínhabbal. Körbe a szélét pedig egyenesre igazítjuk, úgy, hogy végig húzunk rajta egy kenőkést. A tejszínes részét belemártjuk a csoki ganache-ba és megszórjuk a pirított kókusszal. 3 órára hűtőbe tesszük és már fogyaszthatjuk is.