Tejturmix

Péter Dani blogja

Sajtos puffancs

20200731_134744-01.jpeg

Angliában nagy hagyománya van az úgynevezett sajtos biscuit-eknek. Nem is csodálom, hiszen nagyon kevés munkával egy ízekben gazdag sós puffancsot készíthetünk. Az enyémbe most parmezán és roppanós, kisütött zsályalevél került.

20200731_134812-01.jpeg

20 darabhoz:

  • 260 g liszt
  • 1 ek sütőpor
  • 1 tk só
  • 170 g hideg, kockázott vaj
  • 120 g ivós kefír
  • 1 db tojás
  • 75 g reszelt parmezán sajt
  • 15 g friss zsálya levél

A lisztet, a sütőport és a sót nedves homok állagúra dolgozzuk a hideg vajjal, konyhagép segítségével. Mehet hozzá a kefír, a tojás és a parmezán is. Közben a zsálya leveleket forró olajban kisütjük, oldalanként 5 másodpercig sütve. Egy kis tálkába szedjük, megszórjuk egy csipet sóval és hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt, a kezünkkel összemorzsoljuk és ezt is belekeverjük a puffancs tésztájába.

20200731_134802-01.jpeg

A tésztát lisztezett munkafelületre borítjuk, kicsit átgyúrjuk, majd nagyjából 2 cm vékonyra kinyújtjuk. Lisztezett pogácsa szaggatóval korongokat szúrunk ki belőle és szilikonos sütőpapírra sorakoztatjuk őket, egymástól 2,5 cm távolságra. Egy elhabart egész tojással megkenjük mindegyik puffancs tetejét és betoljuk a 220 fokra előmelegített sütőbe, 14-17 percre, vagy amíg aranybarna lesz. A tepsin hagyjuk teljesen kihűlni.

20200731_134751-01.jpeg

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása