Ha már divat apró palacsintákat sütni, miért ne kezdhetnénk mini fánkok gyártásába?! A tészta három alapanyagból áll és egy perc alatt elkészíthető - mutatom, hogyan.
2-3 adaghoz
Hozzávalók:
- 140 g liszt
- 1/2 tk sütőpor
- 190 g natúr joghurt
A mázhoz:
- 250 g porcukor
- 75 g olvasztott vaj
- 4 ek tej
- 1 tk vanília
- 2 ek kakaópor
Egy fakanállal összekeverjük a tészta hozzávalóit. A tésztát sima csővel ellátott habzsákba tesszük és forró olajba nyomjuk, közben 1-1,5 centinként ollóval elvágjuk, így golyókat kapunk az olajban. Aranybarnára sütjük és papíron leitatjuk.
A máz hozzávalóit, a kakaópor kivételével simára keverjük. A felébe belekeverjük a kakaóport is. A golyókat kettéosztjuk, a felét a vaníliás, a másik felét a csokis mázba forgatjuk és rácsra szedjük őket. Hagyjuk lecsöpögni és a mázat megkérgesedni. Fogpiszkálóra szúrva nassolhatjuk is, de fagyira is szórhatjuk.