Tejturmix

Péter Dani blogja

Karamellás cupcake

20200910_155415-01.jpeg

Ellenállhatatlan csokoládés muffin, a tetején, házi karamellel készült hab és egy szem ropogós kókuszchips. 

12 darabhoz

A muffinhoz:

  • 2 db tojás
  • 200 g kristálycukor
  • 1 tk vaníliaesszencia
  • 50 g olvasztott vaj
  • 200 g liszt
  • 1 cs (12 g) sütőpor 
  • 50 g kakaópor
  • 200 g tej

A tojásokat habosra keverjük a cukorral és a vaníliával. Elkeverjük benne az olvasztott vajat. Hozzászitáljuk a sütőporral és kakaóporral összekevert lisztet. Végül mehet hozzá a tej is és alaposan összekeverjük. A muffintepsi horpadásait papírkapszlikkal kibéleljük és elosztjuk benne a tésztát. Betoljuk a 180°C-ra előmelegített sütőbe 30 percre, illetve tűpróbáig. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.

A habhoz:

A tejszínhabot finoman összekeverjük a karamellel. A karamell be fogja húzni a tejszínhabot, csak tegyük be 10 percre a hűtőbe.

A karamellás habot tegyük sima csővel ellátott habzsákba és nyomjunk belőle halmokat a muffinok tetejére. Mindegyik csúcsára mehet még egy teáskanál karamellöntet és egy darab kókuszchips. Fogyasztásig tároljuk hűtőben. 

20200910_155336-01.jpeg

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása