Ellenállhatatlan csokoládés muffin, a tetején, házi karamellel készült hab és egy szem ropogós kókuszchips.
12 darabhoz
A muffinhoz:
- 2 db tojás
- 200 g kristálycukor
- 1 tk vaníliaesszencia
- 50 g olvasztott vaj
- 200 g liszt
- 1 cs (12 g) sütőpor
- 50 g kakaópor
- 200 g tej
A tojásokat habosra keverjük a cukorral és a vaníliával. Elkeverjük benne az olvasztott vajat. Hozzászitáljuk a sütőporral és kakaóporral összekevert lisztet. Végül mehet hozzá a tej is és alaposan összekeverjük. A muffintepsi horpadásait papírkapszlikkal kibéleljük és elosztjuk benne a tésztát. Betoljuk a 180°C-ra előmelegített sütőbe 30 percre, illetve tűpróbáig. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.
A habhoz:
- 350 g habtejszín, habbá verve
- 150 g karamellöntet
A tejszínhabot finoman összekeverjük a karamellel. A karamell be fogja húzni a tejszínhabot, csak tegyük be 10 percre a hűtőbe.
A karamellás habot tegyük sima csővel ellátott habzsákba és nyomjunk belőle halmokat a muffinok tetejére. Mindegyik csúcsára mehet még egy teáskanál karamellöntet és egy darab kókuszchips. Fogyasztásig tároljuk hűtőben.