Két ropogósra sült, porcukros túrófánk között egy adag áfonyalekvár és kanál tejföl.
A túrófánkhoz:
- 300 g áttört túró
- 200 g liszt
- 2 db tojás
- 12 g sütőpor
- 1 csipet só
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 tk vanília esszencia
- 50 g porcukor
A hozzávalókat egy keverőtálba mérjük és alaposan összegyúrjuk. Lisztezett deszkán nyújtsuk 1,5 cm vastagságúra. Szúrjuk ki a tésztát egy nagyobb méretű pogácsa szaggatóval, majd mindegyik közepét szúrjuk ki egy fele akkora szaggatóval - utóbbiakat kézzel gömbölyítsük ki. A mini fánkgolyókat és gyűrűket oldalanként, forró olajban süssük aranybarnára. Szedjük őket rácsra vagy itatós papírra és hagyjuk langyosra hűlni.
A tálaláshoz:
- 150 g áfonyalekvár
- 100 g tejföl
- 100 g porcukor
Mikor langyosra hűltek, tálaljunk is. A nagyobb fánkokat forgassuk meg a porcukorban és helyezzük egy tányérra. Tegyünk rá 1-2 teáskanál tejfölt, arra 1-2 teáskanál áfonyalekvárt, majd arra a pici fánkgolyót és fogyasszuk is azonnal, frissen.