Tejturmix

Péter Dani blogja

Reszelt szilvás süti

20201007_153421-01.jpeg

Ünnepi sütögetéskor az az egyik kedvenc pillanatom, mikor először érzem meg a sütőből felszálló fahéj illatát. Ezzel a recepttel egy igazán házias jellegű finomságot varázsolhatsz a karácsonyi asztalra. Két vajas-omlós tésztaréteg között vaníliás puding és fahéjas szilva találkozik, ezzel alkotva egy kerek egészet.

20201007_153445-01.jpeg

kb. 35x35 cm-es tepsihez, vagy szögletes formához

Az alaphoz:

  • 250 g liszt
  • 6 g sütőpor
  • 100 g porcukor
  • 100 g olvasztott vaj
  • 1 db tojás
  • 1 tk vaníliaesszencia

Az alap hozzávalóit alaposan összegyúrjuk. 2/3 részét a szilikonos sütpapírral bélelt tepsi aljába nyomkodjuk, 1/3 részét pedig műanyag fóliába csomagolva fagyasztóba tesszük 1 órára.

A krémhez:

  • 1 cs (40 g) vaníliás/tejszínes pudingpor
  • 400 g zsíros tej
  • 5 ek kristálycukor
  • 1 csipet só
  • 200 g tejföl/görög joghurt

A tetejére:

  • 400 g felezett szilva
  • 2 ek barnacukor
  • 1 tk őrölt fahéj
  • porcukor

A pudingporból, a tejből és a cukorból pudingot főzünk. Levesszük a tűzről és még forrón elkeverjük benne a sót és a tejfölt, majd a tepsiben lévő tésztára simítjuk. Erre rásorakoztatjuk a felezett szilvát, megszórjuk a barnacukorral és a fahéjjel, majd a harmad tésztát nagy lyukú reszelőn ráreszeljük. Betoljuk a 180°C-ra előmelegített sütőbe 45-50 percre, illetve amíg aranybarna lesz. A tepsiben hagyjuk kihűlni és szeletelhetjük is, tálaláskor hintsük meg porcukorral.

20201007_153330-01.jpeg

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása