Üdítő, nyárváró narancspuding házilag, tejszínhabbal és friss gyümölcsökkel.
6 adaghoz:
- 250 g frissen facsart narancslé
- 30 kukoricakeményítő
- 250 g tej
- 50 g kristálycukor
- 60 g habtejszín
- 50 g fehércsoki
- 2 csepp gél állagú narancssárga ételfesték (elhagyható)
Mindent mérjünk egy forralólábasba és kézi habverővel alaposan keverjük össze. Gyújtsunk alá, forraljuk fel. Miután felforrt, közepes lángon, folyamatosan kevergetve főzzük sűrűre. Főzzük egészen addig, amíg már egészen lassan pukkannak el a buborékok rotyogtatás közben. Osszuk szét egy szilikon muffinforma 6 mélyedésében és tegyük a hűtőbe éjszakára. Másnap nyomjuk ki a formából, tálaljuk enyhén cukrozott tejszínhabbal és friss gyümölcsökkel.