Tejturmix

Péter Dani blogja

Oreo brownie

20210223_134108050_ios.jpg

Mennyei fudgy brownie. Belül ragacsos, a széleken ropogós, teteje pedig szilánkosan repedezett. Ezeket különböző textúrákat pedig csak tovább fokozza a kakaós-vaníliás Oreo.

12 szelethez:

  • 180 g puha vaj
  • 3 evőkanál olvasztott kókuszolaj
  • 230 g jó minőségű étcsokoládé
  • 3 db szobahőmérsékletű tojás
  • 200 g kristálycukor
  • 200 g barnacukor
  • 1/4 tk sütőpor
  • 1 tk só
  • 120 g liszt
  • 154 g (1 rúd) Oreo keksz

Egy, nagyjából 20x20 cm-es, magas falú tepsit vagy sütésálló edényt kibélelünk szilikonos sütőpapírral. A puha vajat, a kókuszolajat és a csokit összeolvasztjuk gőz felett, majd félretesszük. A tojásokat a kétféle cukorral és a sóval habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és átszitáljuk. A tojáshabba beleöntjük a csokis keverék felét és és a lisztes keverék felét, alaposan összekeverjük. Utána jöhet megint a csokis keverék másik fele és a lisztes keverék másik fele is. Ezzel is simára keverjük, majd az előkészített formába öntjük a masszát, a tetejét elegyengetjük és rátördeljük az Oreo-t. 170°C-ra előmelegített sütőbe toljuk, ahol 35-40 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha még a közepét egy kicsit nyers-hatásúnak véljük. A papírral emeljük ki a tepsiből és egy rácson hagyjuk teljesen kihűlni. Ez több órát is igénybe vehet, de ekkora lesz tökéletes a végeredmény. Végül húzzuk le az aljáról a sütőpapírt, szeleteljük fel és már fogyaszthatjuk is egy nagy gombóc vanília fagyi és pár gyümölcs társaságában, vagy csak egyszerűen, önmagában.

20210223_134132067_ios.jpg

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása