Mennyei fudgy brownie. Belül ragacsos, a széleken ropogós, teteje pedig szilánkosan repedezett. Ezeket különböző textúrákat pedig csak tovább fokozza a kakaós-vaníliás Oreo.
12 szelethez:
- 180 g puha vaj
- 3 evőkanál olvasztott kókuszolaj
- 230 g jó minőségű étcsokoládé
- 3 db szobahőmérsékletű tojás
- 200 g kristálycukor
- 200 g barnacukor
- 1/4 tk sütőpor
- 1 tk só
- 120 g liszt
- 154 g (1 rúd) Oreo keksz
Egy, nagyjából 20x20 cm-es, magas falú tepsit vagy sütésálló edényt kibélelünk szilikonos sütőpapírral. A puha vajat, a kókuszolajat és a csokit összeolvasztjuk gőz felett, majd félretesszük. A tojásokat a kétféle cukorral és a sóval habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és átszitáljuk. A tojáshabba beleöntjük a csokis keverék felét és és a lisztes keverék felét, alaposan összekeverjük. Utána jöhet megint a csokis keverék másik fele és a lisztes keverék másik fele is. Ezzel is simára keverjük, majd az előkészített formába öntjük a masszát, a tetejét elegyengetjük és rátördeljük az Oreo-t. 170°C-ra előmelegített sütőbe toljuk, ahol 35-40 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha még a közepét egy kicsit nyers-hatásúnak véljük. A papírral emeljük ki a tepsiből és egy rácson hagyjuk teljesen kihűlni. Ez több órát is igénybe vehet, de ekkora lesz tökéletes a végeredmény. Végül húzzuk le az aljáról a sütőpapírt, szeleteljük fel és már fogyaszthatjuk is egy nagy gombóc vanília fagyi és pár gyümölcs társaságában, vagy csak egyszerűen, önmagában.