Tejturmix

Péter Dani blogja

Grissini házilag

20210528_113757890_ios.jpg

A grissinit csak a fotó erejéig tároltam konzervdobozban. Kifejezetten kérnék mindenkit, hogy ne ebben kínálja, hiszen a belső pereme borotvaéles és komoly sérülést okozhat!

24 darabhoz:

  • 55 g teljes kiőrlésű rozsliszt
  • 175 g langyos víz
  • 10 g méz
  • 7 g instant élesztő
  • 190 g fehér liszt
  • 1 tk fokhagyma por
  • 3 ek finomra vágott snidling
  • 25 g olívaolaj
  • 8 g só

A konyhagép üstjében összekeverjük a teljes kiőrlésű lisztet, a langyos vizet, a mézet és az élesztőt. Egy fakanállal összekeverjük és hagyjuk állni 10 percig.

Hozzáadjuk a fehér lisztet, a fokhagymát, a snidlinget, az olajat és a sót. A konyhagép dagasztókampóját használva dolgozzuk ki a tésztát, közepes fokozaton 6-8 percig, amíg a tészta sima és fényes lesz. Egy tálat kenjünk ki olívaolajjal, mehet bele a tészta és letakarva, meleg helyen kelesszük 1 órát, illetve amíg kétszeresére nő.

20210528_113905560_ios.jpg

A szóráshoz:

  • búzadara
  • szezámmag vagy mák, aprított kakukkfű, zsálya, rozmaring, tengeri só, fűszersó, durvára darált feketebors

Melegítsük elő a sütőt 220 fokra és béleljünk ki 2-3 gáztepsit szilikonos sütőpapírral. A munkafelületet szórjuk meg 2 ek szezámmaggal és 2 ek búzadarával. Borítsuk rá a tésztát és nyújtsunk belőle egy 30x40 cm-es téglalapot és a tetejét is szórjuk meg 2 ek szezámmaggal és 2 ek búzadarával. Keresztben vágjuk 2 cm széles szalagokra, csavarjuk meg és fektessük az előkészített tepsire. A megcsavart grissinik hossza minimum 30-35 cm.

Toljuk be az előmelegített sütőbe 10-12 percre - 5 percenként megforgatva a tepsit, hogy egyenletesen süljön. Tartsuk szemmel a grissinit, hiszen könnyen ég. Ügyeljünk rá, hogy aranybarna maradjon. Hagyjuk kihűlni, légmentesen csomagolva 3-4 napig fogyaszthatjuk.

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása