Tejturmix

Péter Dani blogja

Krémsajtos cupcake

20210727_095829910_ios.jpg

Rendkívül puha vaníliás muffin, amit tökéletesen kiegészít az enyhén savanykás csokoládékrém. Szerintem a végeredmény olyan, mint egy csokis-vaníliás, sütésmentes sajttorta. Egyszerűen imádom, a krémsajt miatt nem émelyítően gejl, inkább mondanám friss, hűsítő desszertnek.

20210727_095640850_ios.jpg

12 darabhoz

A muffinokhoz:

  • 120 g olvasztott vaj
  • 1 db tojás
  • 240 g tej
  • 2 tk vaníliaesszencia
  • 270 g liszt
  • 100 g kristálycukor
  • 1 csomag (12 g) sütőpor
  • 1 mk só

Az olvasztott vajat összekeverjük a tojással, a tejjel és a vaníliával. Egy másik tálba pedig beleszitáljuk a cukorral, a sütőporral és a sóval elkevert lisztet. Utóbbihoz hozzákeverjük a folyékony hozzávalókat és elosztjuk a muffin-tepsi horpadásaiban, melyeket kibéleltünk papírkapszlikkal. Betoljuk a 190 fokra előmelegített sütőbe 15-20 percre, illetve tűpróbáig. Sütés után hagyjuk a formában 5 percig, majd rácsra sorakoztatva hűtsük ki teljesen.

A krémhez:

  • 20 g holland kakaópor
  • 360 g habtejszín
  • 225 g krémsajt (Philadelphia)
  • 150 g kristálycukor
  • 1 csipet só
  • 1 tk vaníliaesszencia

Egy nagy tálban keverjük pasztává a kakaóport 5 evőkanállal a habtejszínből. Adjuk hozzá a kakaós pasztához a krémsajtot és elektromos habverővel keverjük egyneművé. Adjuk hozzá a cukrot, a sót és a vaníliát. Keverjük addig, amíg a cukor teljesen feloldódik, kb. 4-5 percig, magas fokozaton. A tál oldalán lassan csorgassuk hozzá a többi, hideg habtejszínt, közben közepes fokozaton keverve. Verjük egészen kemény habbá és nyomjuk csillagcsővel ellátott habzsákból a muffinok tetejére. Fogyasztásig tároljuk hűtőben és díszítsük Oreóval vagy bármilyen csoki-darabkával.

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása