Hihetetlenül egyszerű házi keksz, mondhatni két hozzávalóból. Nem minősül bűncselekménynek az sem, ha magát, hummuszt tunkolsz vele.
Hozzávalók:
- 240 g hummusz
- 100 g zabpehelyliszt
- 1 tk köménymag
Mérjük ki a három hozzávalót és keverjük össze alaposan. Egy ragacsos tésztát kell kapnunk. Tegyük a tésztát két ív sütőpapír közé és nyújtsuk 5 mm vékonyra. Emeljük át egy tálcára és tegyük a fagyasztóba 15 percre. Egy választott formájú szaggatóval szúrjuk ki a kekszeket és sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire. Ezen a ponton nyugodtan megszórhatjuk sóval, magvakkal, mákkal vagy sajttal. Toljuk a 160 fokra előmelegített sütőbe 20-25 percre. Hagyjuk a tepsin teljesen kihűlni. Fogyasszuk kedvünk szerint, nekem a kedvencem tzatzikibe vagy guacamoleba mártogatva. Én kezdésnek rögtön a háromszorosát készíteném, azzal jól meg lehet pakolni egy nagy gáztepsit.