Tejturmix

Péter Dani blogja

Kinder Pingui szelet

Kicsik és nagyok kedvence - mutatom a házi Kinder Pingui legtutibb, elronthatatlan receptjét.

20211104_122418250_ios.jpg

A kakaós laphoz:

  • 6 db tojás
  • 250 g kristálycukor
  • 250 g tej
  • 250 g liszt
  • 20 g sütőpor
  • 80 g holland kakaópor

Az egész tojásokat habosra keverjük a cukorral és egy csipet sóval. Hozzáöntjük a tejet és hozzászitáljuk a sütőporral és kakaóporral összekevert lisztet, majd alaposan összekeverjük. Egy, kb. 30x46 cm-es, szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire öntjük a masszát, elsimítjuk és betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, 25 percre. Hagyjuk kihűlni és kettévágjuk, így kapva két 30x23 cm-es kakaós piskótalapot. Az egyik lap köré hajtogassunk alufóliából peremet, ami később megtartja majd a krémet és a második lapot.

20211104_122353590_ios.jpg

A krémhez:

  • 500 g mascarpone
  • 250 g habtejszín
  • 200 g porcukor
  • 10 g vaníliás cukor
  • 50 g tej
  • 10 g frissen facsart citromlé

A mascarponét és a tejszínt egy tálba mérjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd habbá verjük. Hozzáforgatjuk a citromlével összekevert tejet. A krém felét az első csokis lapra simítjuk és betesszük a hűtőbe fél órára.

A csokis réteghez:

  • 240 g étcsoki
  • 150 g habtejszín
  • 50 g vaj

A hozzávalókat összeolvasztjuk. Miután kéz-melegre hűlt, elkenjük óvatosan a habrétegen és újra a hűtőbe tesszük fél órára. Rákenjük óvatosan a krém másik felét, arra ráfordítjuk a másik kakaós piskótát és műanyag fóliával letakarva egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap lehúzzuk róla a fóliákat és leöntjük 300 g olvasztott étcsokival, (amiben elkevertünk 2 ek habtejszínt) amit egy kenőkéssel szépen eligazgatunk rajta. Hagyjuk megkötni és szeletelhetjük is.

20211104_122258540_ios.jpg

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása