Kicsik és nagyok kedvence - mutatom a házi Kinder Pingui legtutibb, elronthatatlan receptjét.
A kakaós laphoz:
- 6 db tojás
- 250 g kristálycukor
- 250 g tej
- 250 g liszt
- 20 g sütőpor
- 80 g holland kakaópor
Az egész tojásokat habosra keverjük a cukorral és egy csipet sóval. Hozzáöntjük a tejet és hozzászitáljuk a sütőporral és kakaóporral összekevert lisztet, majd alaposan összekeverjük. Egy, kb. 30x46 cm-es, szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire öntjük a masszát, elsimítjuk és betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, 25 percre. Hagyjuk kihűlni és kettévágjuk, így kapva két 30x23 cm-es kakaós piskótalapot. Az egyik lap köré hajtogassunk alufóliából peremet, ami később megtartja majd a krémet és a második lapot.
A krémhez:
- 500 g mascarpone
- 250 g habtejszín
- 200 g porcukor
- 10 g vaníliás cukor
- 50 g tej
- 10 g frissen facsart citromlé
A mascarponét és a tejszínt egy tálba mérjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd habbá verjük. Hozzáforgatjuk a citromlével összekevert tejet. A krém felét az első csokis lapra simítjuk és betesszük a hűtőbe fél órára.
A csokis réteghez:
- 240 g étcsoki
- 150 g habtejszín
- 50 g vaj
A hozzávalókat összeolvasztjuk. Miután kéz-melegre hűlt, elkenjük óvatosan a habrétegen és újra a hűtőbe tesszük fél órára. Rákenjük óvatosan a krém másik felét, arra ráfordítjuk a másik kakaós piskótát és műanyag fóliával letakarva egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap lehúzzuk róla a fóliákat és leöntjük 300 g olvasztott étcsokival, (amiben elkevertünk 2 ek habtejszínt) amit egy kenőkéssel szépen eligazgatunk rajta. Hagyjuk megkötni és szeletelhetjük is.