Egy adagos rakott alma, habos túrókrémmel, cukor nélkül. Zsírszegény túróval készítve 118 kcal/adag.
4 főre:
- 4 db nagyobb alma, vékony cikkekre vágva
- 150 g zsírszegény túró
- 2 db tojás
- 2 ek eritrit
- 2 ek rum
- 1 ek kókuszzsír
Egy késes konyhagépbe mérjük a túrót, a tojások sárgáját, az édesítőt és a rumot és simára pürésítjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval és a túrókrémet fellazítjuk vele, finoman összeforgatjuk. Négy hőálló tálkát előveszünk és mindegyiket félig pakoljuk az almacikkekkel, rásimítjuk a túrókrémet, majd megpakoljuk a maradék almával. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe és addig sütjük, amíg a felső almacikkek hegye, éle, el kezd pirulni