Sütésmentes, paleo, nyers répatorta falatkák, csupa egészséges alapanyagból, hozzáadott cukor nélkül.
16 kockához:
- 130 g reszelt sárgarépa
- 150 g magozott datolya
- 40 g kókuszreszelék
- 120 g törökmogyoró/dió
- 55 g olvasztott kókuszolaj
- 30 g kókuszliszt
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 mk őrölt gyömbér
- 1 mk frissen reszelt szerecsendió
A tetejére:
- 65 g kesudió, 20 percre vízbe áztatva
- 30 g konzerves kókusztej
- 1 ek juharszirup
- 2 ek olvasztott kókuszolaj
- 2 ek pörkölt mogyoró
Először a datolyából csináljunk pasztát egy késes konyhagéppel. Majd adjuk hozzá a mogyorót/diót, a répát, a gyömbért, a szerecsendiót, a fahéjat, a kókuszlisztet, a kókuszolajat és a kókuszreszeléket. Jó alaposan nyomkodjuk, keverjük össze a datolyapasztával. Egy gyümölcskenyér-formát béleljünk ki szilikonos sütőpapírral és nyomkodjuk a keveréket az aljába. Mehet a fagyasztóba, amíg tovább haladunk.
Dobjuk a megtisztított késes konyhagépbe az áztatott kesudiót, a kókusztejet, a juharszirupot és a kókuszolajat. Pürésítsük össze, amennyire csak tudjuk. Kenjük a formából kivett alapra, szórjuk meg a pörkölt mogyoróval és tegyük vissza a fagyasztóba minimum 4 órára, de inkább éjszakára. Vágjuk 16 falatra és fogyasztásig tároljuk jól záró ételesben, a fagyóban.