Elsőre talán elvetemült ötletnek tűnhet, de el kell hinnetek, hogy működik. Mintha egy nagyon finom, törökmogyorós csokoládét nassolnátok - a csicseriborsó önmagában elég semleges ízű alapanyag, adjatok neki egy esély édesség gyanánt is!
Hozzávalók:
- 240 g főtt csicseriborsó (leszűrve, átmosva, leitatva)
- 200 g hozzáadott cukrot nem tartalmazó étcsoki
- 1 ek kókuszolaj
- sópehely
- A leitatott csicseriborsót szórjuk egy tepsire és toljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe 40 percre — néha rázogassuk meg. Olvasszuk össze a csokit a kókuszolajjal és öntsük az egy helyre összehúzott csicserire. Ha ne, fedte be az összes csicserit, segítsünk rá egy kiskanállal. Szórjuk meg a sóval és hagyjuk hűvös helyen megdermedni, majd törjük szilánkokra.