A piskótához, 22 cm-es tortaformához:
6 db tojás
120 g kristálycukor
150 g liszt
A krémhez:
1 csomag vaníliás pudingpor
4 dl zsíros tej
1 vaníliarúd
1 csomag vaníliáscukor
1 doboz (250 g) natúr krémsajt vagy mascarpone
4 dl habtejszín
50 g porcukor
1 csomag habfixáló
A tojásokat kettéválasztom, géppel a fehérjékből kemény habot verek a cukorral, majd szintén a habverővel hozzákeverem a tojássárgákat 4-5 gyors keveréssel. Hozzászitálom a lisztét és nagyon finom mozdulatokkal, óvatosan hozzákeverem a habhoz, míg egynemű piskótamasszát nem kapok. 180°C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig, kb. 25-30 perc alatt készre sütöm.
A pudingporból, a tejből, a vaníliáscukorból és a vaníliarúd kikapart magjából sűrű pudingot főzők, teljesen hidegre hűtöm. Botmixerrel krémessé keverem a megkocsonyásodott pudingot a krémsajttal és a porcukorral együtt. A habtejszínből kemény habot verek a habfixálóval. A tejszínhabot és a pudingos krémsajtot óvatos mozdulatokkal egynemű vaníliakrémmé keverem.
Betöltöm a tortát: a piskótát 3 lapba vágom, a vaníliakrémet 3 részre osztom. A lapokat 2 adag krémmel összetöltöm, a harmadik adaggal pedig vékonyan a tetejét és az oldalát burkolom.
A díszítésnek csak a fantáziád szabhat határt. Én megszórtam egy kis levendulával, kis égetett tészta golyókat tettem rá és pár habrózsát nyomtam rá, a rózsaszínhez egy kevés piros gél állagú ételfestéket kevertem. Az oldalát édesmorzsával paníroztam, ami darált babapiskótával is kiváltható.