6 normál méretű muffinhoz
Száraz hozzávalók:
130 g liszt
50 g kristálycukor
negyed teáskanál őrölt fahéj
negyed teáskanál só
1 teáskanál sütőpor
Nedves hozzávalók:
120 g tej
1 db tojás
3 evőkanál olvasztott vaj
Fahéjmorzsa:
32 g liszt
3 evőkanál nádcukor
3/4 teáskanál őrölt fahéj
2 evőkanál szobahőmérsékletű vaj
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A muffin sütőforma 6 mélyedését kikenjük vajjal és kilisztezzük (ha van nyugodtan használjunk csak cooking spray-t). Egy tálba mérjük a száraz hozzávalókat, azaz a lisztet, a cukrot, a fahéjat, a sót és a sütőport. Elkeverjük. Egy másik tálba mérjük a nedves hozzávalókat. Az száraz keverékhez apránként hozzákeverjük a nedves hozzávalókat és a muffin tepsiben elosztjuk.
A morzsához a lisztet, a nádcukrot és a fahéjat összevegyítjük. A puha vajat is hozzáadjuk és kézzel elmorzsoljuk. Arányosan elosztjuk a tepsibe kanalazott tészták tetején és betoljuk az előmelegített sütőbe. Tűpróbáig, kb. 15 percig sütjük.