Tejturmix

Péter Dani blogja

Cinnabon - amerikai fahéjas tekercs

Azt már tudjuk, hogy az amerikaiak tudnak élni. Ha kell, ha nem, reggeli rutinná alakult a Starbucks meglátogatása egy forró fűszeres kávéért, egy finom bagelért vagy éppen egy Cinnabonért, azaz krémsajtos fahéjas csigáért. Állítom, hogy ilyen finom fahéjas csigát még nem ettem! Martha Stewart receptje alapján készült, így nekem néhol picit megrepedezett, de ha ránézek szinte beleborzongom annyira jó.

dsc07354.JPG

32 db pici csigához

A tésztához:
115 g olvasztott vaj
490 g langyos, zsíros tej
100 g kristálycukor
1 csomag instant élesztő 

Egy nagy keverőtálba mérjük és villával összekeverjük a vajat, a tejet és a cukrot. A tetejére szórjuk az élesztőt és 1 percig állni hagyjuk. 

600 g liszt 

Hozzáadjuk a 600 g lisztet és fakanállal alaposan összekeverjük. Letakarjuk és meleg helyen 1 órán át kelesztjük. 

100 g liszt
1 teáskanál sütőpor
2 teáskanál só 

Hozzáadjuk a 100 g lisztet, a sütőport és a sót, majd fakanállal nagyjából összekeverjük. Kiborítjuk lisztezett deszkára és átgyúrjuk. Kb. 0,8-1 cm vékony téglalapot nyújtunk belőle. 

dsc07374.JPG

A töltelékhez:
85 g puha vaj
150 g barnacukor
2 evőkanál őrölt fahéj 

A téglalapra nyújtott tésztát megkenjük a puha vajjal, megszórjuk egyenlően a cukorral és a fahéjjal. Feltekerjük és kb. 2-2,5 cm vastag korongokra, csigákra vágjuk. Kizsírozott és kilisztezett tepsibe helyezzük egymás mellé, letakarjuk és 30 percig meleg helyen kelesztjük. 30 perc után betoljuk a 180°C-ra előmelegített sütőbe és 20-25 perc alatt készre sütjük. 

A tetejére:
110 g krémsajt
2 evőkanál olvasztott vaj
2 evőkanál zsíros tej
1 teáskanál vaníliaesszencia
120 g porcukor 

A hozzávalókat összekeverjük és a kihűlt csigák tetejére kenjük.

dsc07352.JPG

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása