Tejturmix

Péter Dani blogja

Édes pizza házi túrókrémmel

Az egyik leggazdagabb konyha az olasz. Számtalan leves, antipasto, főétel, tésztavariáció... és persze a pizza gazdagítja. A nagyfokú, pizza iránti rajongásom szülte ezt a desszertet. Ropogós szélű, Tante Fanny pizzaalap, citromos házi túrókrém, lédús őszibarack és egy kis csoki. Kell ennél több? Ha már kicsit unjátok a Nutellás calzonét, jöhet egy kis frissítés az édes pizza-ételek tárházába.

dsc07412.JPG

1 gáztepsihez

Hozzávalók:
1 csomag Tante Fanny friss pizzatészta
1,5 db citrom héja és leve
1,5 db tojás
75 g kristálycukor
75 g vaj
250 g túró
csipet só
1 teáskanál vaníliaesszencia
1 nagy konzerv őszibarack befőtt
6 kocka étcsokoládé
1 evőkanál kókuszzsír

dsc07415.JPG

A sütőt előmelegítjük 220°C-ra. Egy gáztepsire fektetjük a kigöngyölt friss pizzatésztát, a hozzácsomagolt sütőpapírral együtt és betoljuk a sütőbe. A hőfokot azonnal levesszük 200°C-ra és ropogós szélűre sütjük. Kivesszük a sütőből és szobahőmérsékletűre hűtjük.

Míg a pizzaalap pihen, elkészítjük a citromkrémet. A citromokat megmossuk, megtörölgetjük, majd óvatosan lereszeljük a héját úgy, hogy a fehér részek ne kerüljenek bele. A lepucolt citromokat kifacsarjuk. A citromhoz hozzáadjuk a cukrot és az elhabart tojásokat, majd vízgőz fölött habverővel folyamatos kevergetés mellett addig hagyjuk, amíg el nem kezd besűrűsödni. Ekkor félrehúzzuk és hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat, valamint a citromhéjat. Alaposan elkeverjük a vajat a krémmel, majd tálkába kanalazva hidegre hűtjük.

A túrót egy keverőtálba mérjük és botmixerrel simára keverjük. Mehet hozzá a lehűlt citromkrém, a csipet só és a vaníliaesszencia is, jól összekeverjük. Közben a barackbefőttet leszűrjük és vékony szeletekre vágjuk. A pizzaalapot megkenjük a citromos túrókrémmel, majd ízlésesen végigsorakoztatjuk rajta a barackszeleteket. A csokoládét a kókuszzsírral összeolvasztjuk és egy kanál segítségével megcsíkozzuk vele a pizzát. Jó étvágyat!

dsc07410.JPG

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása