gyors és egyszerű
Ma egy finom, szedres muffin illatával töltöttem meg a házat, ebben a zordra váltott őszi időben.
12 db muffinhoz:
- 100 g puha vaj
- 140 g nádcukor
- 2 db tojás
- 140 g görög joghurt
- 1 teáskanál vaníliaesszencia
- 2 evőkanál zsíros tej
- 250 g liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- csipet só
- egy marék szeder
- A puha vajat habosra keverjük a cukorral.
- Egyenként bele ütjük a tojásokat, mehet hozzá a joghurt, a vanília és a tej is.
- Hozzászitáljuk a sütőporral, szódabikarbónával és sóval elkevert lisztet, majd alaposan összeforgatjuk.
- Beleszórjuk a szedret és finoman beleforgatjuk a masszába. Belekanalazzuk a papírkapszlival bélelt muffin tepsi horpadásaiba és betoljuk a 180°C-ra előmelegített sütőbe, 18-20 percre, illetve tűpróbáig.
- Rácson hagyjuk kihűlni.