Egyszerű és gyors alaprecept
Életemben először a Miért éppen Minnesota? c. romantikus vígjátékban hallottam a tápiókáról, ami már lassan tíz éve volt. Na, hát ennyi időnek kellett eltelni, hogy végre én is elkészítsem és kitapasztaljam a tökéletes mértékeket. Gyors, egyszerű és ezerféleképpen variálható, egyszerűen imádom.
6 adaghoz:
- 100 g tápióka gyöngy
- 2 teáskanál vanílaesszencia
- 300 ml víz
- 6 dl mandulatej
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csipet só
- 100 g gyümölcscukor vagy fehér kristálycukor
- 1 db őszibarack
- pár levél friss menta
Egy lábasba szórjuk a tápióka gyöngyöt, felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a vaníliát és állni hagyjuk 15 percig. Ezután felöntjük a tejjel és alacsony lángon, pár perc alatt sűrűsödésig főzzük. Levesszük a lángról és elkeverjük benne a citromhéjat, a sót és a cukrot, majd kis tálkákba adagoljuk és hűtőbe tesszük egy éjszakára. Tálaláskor friss gyümölccsel - jelen esetben őszibarackkal - és mentalevelekkel tálaljuk.