Tejturmix

Péter Dani blogja

Tápiókapuding
Egyszerű és gyors alaprecept


20190901_131941-01.jpg

Életemben először a Miért éppen Minnesota? c. romantikus vígjátékban hallottam a tápiókáról, ami már lassan tíz éve volt. Na, hát ennyi időnek kellett eltelni, hogy végre én is elkészítsem és kitapasztaljam a tökéletes mértékeket. Gyors, egyszerű és ezerféleképpen variálható, egyszerűen imádom. 

20190901_132105-01.jpg

6 adaghoz:

  • 100 g tápióka gyöngy
  • 2 teáskanál vanílaesszencia
  • 300 ml víz
  • 6 dl mandulatej
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csipet só
  • 100 g gyümölcscukor vagy fehér kristálycukor
  • 1 db őszibarack
  • pár levél friss menta

20190901_131926-01.jpg

Egy lábasba szórjuk a tápióka gyöngyöt, felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a vaníliát és állni hagyjuk 15 percig. Ezután felöntjük a tejjel és alacsony lángon, pár perc alatt sűrűsödésig főzzük. Levesszük a lángról és elkeverjük benne a citromhéjat, a sót és a cukrot, majd kis tálkákba adagoljuk és hűtőbe tesszük egy éjszakára. Tálaláskor friss gyümölccsel - jelen esetben őszibarackkal - és mentalevelekkel tálaljuk.

20190901_131907-01.jpg

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása