Krémes, karakteres, sütésmentes túrótorta, amit egy nagy adag fehér csokoládé és vanília bolondít meg.
A piskótához:
- 4 db tojás
- 80 g cukor
- 100 g liszt
A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral és egy csipet sóval. Mehet hozzá a sárgája is és pár, határozott, gyors mozdulattal belekeverjük. Hozzászitáljuk a lisztet, de ezt már finoman forgatjuk bele. Kibélelünk egy 26 cm átmérőjű tortaformát szilikonos sütőpapírral és belesimítjuk a piskótamasszát. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe 15-17 percre, illetve tűpróbáig. Rácsra tesszük a piskótalapot és hagyjuk teljesen kihűlni, a formát pedig elmossuk és szárazra töröljük.
A túróréteghez:
- 250 g puha vaj
- 200 g porcukor
- 1 tk vaníliaesszencia
- 6 db tojássárgája
- 2 db citrom reszelt héja
- 750 g túró
- 100 g olvasztott fehércsoki
- 50 g víz
- 100 g tej
- 10 g porzselatin
A vajat habosra keverjük a cukorral, a vaníliával és egy csipet sóval. Egyenként belekeverjük a tojássárgáját, majd mehet hozzá a citromhéj, az áttört túró és a csoki. Alaposan összekeverjük. A vízbe szórjuk a zselatin és hagyjuk 10 percig duzzadni. A tejet felforraljuk és a bekocsonyásodott zselatint feloldjuk benne. A mixet a túrós krémbe keverjük gyors mozdulatokkal, majd egyből a tortaforma aljába helyezett piskótára simítjuk és hűtőbe tesszük éjszakára.
A tetejére:
- 280 g habtejszín
- 80 g porcukor
- kakaós keksz
- kókuszos csokiszelet
A tejszínt habbá verjük a cukorral és rózsákat nyomunk belőle a torta tetejére, majd kedvünk szerint díszítjük a keksszel és a kókuszos csokival.