Tejturmix

Péter Dani blogja

Mascarponés répatorta
Mascarponés répatorta

Talán a világ legegyszerűbb répatortájának receptje. Higgyetek nekem, sokszor nem a bonyolult dolgok a legfinomabbak, ez a torta egyszerűen tökéletes. Nem igényel konyhai rutint, bátran vágjatok neki. Az anyaghányad 26 cm-es tortaformához készült.

1.jpg

A tésztához:
250 g sárgarépa, kis lyukú reszelőn lereszelve
180 g kristálycukor
2 db tojás
125 g napraforgóolaj
1 csomag vaníliáscukor
4 db felezett konzerv őszibarack, kockázva
1 kávéskanál szódabikarbóna
egy ...

Sült túrótorta szőlővel
Sült túrótorta szőlővel

A tésztához:
100 g puha vaj
160 g cukor
1 csomag bourbon vaníliás cukor
csipet só
1 db tojás
160 g liszt
1 kávéskanál sütőpor

A kenéshez:
vaj
liszt

A túrókrémhez:
250 g zsíros túró
250 g görög joghurt
1 citrom reszelt héja
1 narancs reszelt héja
90 g kristálycukor
60 g étkezési keményítő
2 tojássárgája
2 tojásfehérje

A tetejére:
1 nagy fürt szőlő

dsc06374.JPG

A sütőt előmelegítjük 170°C-ra. A tésztához a puha vajat a cukorral, a vaníliás ...

Isler, linzer
Isler, linzer
Fehércsokis-szilvás isler, karamellás linzer

25-30 db közepes méretű isler és linzer lesz fele-fele arányban ebből a tésztamennyiségből.

A tésztához:
450 g liszt
300 g vaj
150 g porcukor
2 tojássárgája
40 g habtejszín

Fontos, hogy minden alapanyag legyen hideg. A lisztet és a porcukrot egy nagy keverőtálba szitáljuk, hozzá adjuk a kisebb darabokra vágott vajat és gyors mozdulatokkal elkezdjük összemorzsolni. Közben hozzáadjuk a tojássárgákat és a tejszínt is. Továbbra is gyorsan dolgozunk, ne ...

Tökéletes házi kenyér
Tökéletes házi kenyér

Szerintem tényleg ez a tökéletes házi kenyér receptje. Nem egyszer készítettem kenyeret házilag, mire sikerült kitapasztalnom a megfelelő arányokat és műveleteket. A hosszas leírás ne rémisszen meg senkit! Csupán pontosan, részletesen leírtam mindent, hogy ha ezeket betartjuk, 1-2 alkalom után ráérezzünk a kenyérkészítés ízére. A mosogatással együtt tényleg csak fél óra az egész.

dsc06351.JPG

A kovászhoz:
1 dl langyos víz
25 g friss élesztő
100 g búza ...

Sajtos-pestós csiga
Sajtos-pestós csiga

Kb. 14-16 db csigához

A tésztához:
250 g liszt
125 g langyos tej
65 g olívaolaj
1 kávéskanál só
13 g friss élesztő
csipet kristálycukor

A töltelékhez:
190 g bazsalikomos zöld pesto
120 g pecorino sajt (kiváltható trappistával)

img_07843.JPG

Először a tészta összeállításával kezdjük. A langyosra melegített tejben felfuttatjuk az élesztőt a csipet kristálycukorral. Egy nagy tálba mérjük a lisztet, a sót és az olajat, majd hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt ...

Citromos kosárka
Citromos kosárka

A kekszalaphoz:
200 g darált keksz
70 g vaj

A citromkrémhez:
2 db citrom leve és héja
2 db tojás
100 g kristálycukor
100 g vaj

A habhoz:
2 tojásfehérje
60 g porcukor

dsc06305.JPG

A kekszalap elkészítésével kezdjük. Én egy, kb. 20x8 cm-es koporsóformát használtam hozzá, de az anyaghányadot felszorozva torta vagy piteformában is készíthetjük. Tehát az alaphoz megolvasztom a vajat, összekeverem a darált keksszel és belenyomkodom a formába, úgy hogy kicsit az oldalára ...

Almás piskótatekercs
Almás piskótatekercs

A piskótához:
1 gáztepsihez
5 db tojás
100 g kristálycukor
125 g liszt

A töltelékhez:
80 g vaj
3 db nagyobb alma
2 db citrom reszelt héja
1 csomag vaníliás cukor
100 g kristálycukor
1 csapot evőkanál vaníliás pudingpor
csipet só
csipet fahéja
csipet szegfűszeg

A díszítéshez:
porcukor

dsc06281.JPG

A piskóta elkészítésével kezdjük, a sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A tojásokat kettéválasztjuk és a fehérjékből a cukorral kemény habot verünk. Ha ez megvan 3-4 ...

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása