Tejturmix

Péter Dani blogja

Top 5 októberi recept

5. helyen - Citromos kosárka - Íme egy újabb felhasználási módja az angol citromkrémnek, a Lemon Curd-nek. Egyszerű vajas-kekszes alap, semmi sütés, kevés munka. Tényleg pofonegyszerű, és amennyire egyszerű annyira finom is.

4. helyen - Mascarponés répatorta - Higgyetek nekem, hogy nem feltétlenül a puccos konyhai technológiáktól és beszerezhetetlen alapanyagoktól lesz egy desszert különleges. Ez a torta egyszerűségével és kényeztető ízeivel garantáltan mindenkit levesz a lábáról.

3. helyen - Sajtos fánkocska szalámimorzsával - Ez a legjobb példa az égetett tészta sós töltelékkel való alkalmazására. Mennyei légies sajtkrém, pikáns és ropogós szalámimorzsa, égetett tészta... kell ennél több? Próbáld ki te is, ha nagy rajongója vagy az égetett tésztának és a sajtkrémeknek.

2. helyen - Tejfölös-meggyes piskóta vaníliaöntettel - A kevert tészták nem véletlenül népszerűek. Egy nagy tálra van szükséged, egyszerűen csak összekeverd a hozzávalókat és már mehet is a sütőbe. Ha betartod az anyaghányadot és az elkészítés menetét, szinte elronthatatlan. Bátran vágj bele te is, ha valami gyors és házijellegű, de mégis kényeztető desszertre vágynál!

oktober.png

1. helyen - Tökéletes házi kenyér - Az interneten sok receptnél olvasható, hogy „ez a tökéletes” vagy „ez az igazi recept”. Én nem szeretek ilyen hatásvadász jelzőket használni, de tényleg ez a tökéletes házikenyér receptje. Nem egyszer készítettem kenyeret házilag, mire sikerült kitapasztalnom a megfelelő arányokat és műveleteket. A hosszas leírás ne rémisszen meg senkit! Csupán pontosan, részletesen leírtam mindent, hogy ha ezeket betartjuk, 1-2 alkalom után ráérezzünk a kenyérkészítés ízére. A mosogatással együtt tényleg csak fél óra az egész.

Kattints a rózsaszín linkekre és egy kattintással eléred a dobogós recepteket!

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása