Tejturmix

Péter Dani blogja

10 Tejturmix süti karácsonyra

Egy hét és itt a karácsony, el sem hiszem, hogy újra eltelt egy év. A folyamatosan felkerülő ünnepi receptjeim mellett az elmúlt hónapokból is szeretnék visszahozni nektek párat. Ezzel felelevenítve és ötletet adva a karácsonyi és az újévi sütögetéshez.

1001010.png

1. Citromos kosárka - Íme, egy újabb felhasználási módja az angol citromkrémnek, a Lemon Curd-nek. Egyszerű vajas-kekszes alap, semmi sütés, kevés munka. Tényleg pofonegyszerű, és amennyire egyszerű annyira finom is.

2. Szőlős sült túrótorta - Egy pofonegyszerű, de annál finomabb sült túrótorta, amit szőlő édesít meg. Itt vannak a zord téli esték, bátran készítsd el te is és hódítsd meg vele a szombat esti házibulit, vagy a vasárnapi családi ebédet.

3. Sajtos fánkocska pikáns szalámimorzsával - Ez a legjobb példa az égetett tészta sós töltelékkel való alkalmazására. Mennyien légies sajtkrém, pikáns és ropogós szalámimorzsa, égetett tészta… Kell ennél több? Próbáld ki te is, ha nagy rajongója vagy az égetett tésztának és a sajtkrémeknek.

4. Rákóczi túrós á la Tejturmix - A hagyományos Rákóczi túrós, amit mindenki szeret, nem ok nélkül. Omlós tészta, citrusos, üdítő, de mégis sült túrótöltelék, pirult fehérjehab és kedvenc házi sárgabaracklekvárunk. Nyamiii!

5. Házi mályvacukor fehércsokival és kókusszal - Amerikai filmek zárójelenete, amikor az egész család a tábortűz körül üldögél, beszélgetnek és közben mályvacukrot sütögetnek nyárson. Mára a nagy amerikai álommal teljesen eggyé vált a mályvacukor. Felmerül a kérdés, van-e különbség a mályva- és a pillecukor között. A válasz az, hogy nincs, mindkettő ugyanazt a habcukorkát takarja. Régen az egyiptomiak a mocsári fehér mályva gyökeréből készítették, mára már csak a nevében található.

6. Pilóta Cupcake - Ideje, hogy szétoszlassuk az Oreo álomfelhőket és az érthetetlen őrületet. Sokkal jobb dolgok vannak a szemünk előtt, mint például a Pilóta keksz.

7. Töltött banán - Mennyei banándarabkákat karamellszósszal és Nutellával töltve, bundázva és forró olajban ropogósra sütve. A gyerekek és a NAGY gyerekek kedvence lehet egy gombóc vaníliafagyival.

8. Gyors bazsalikomos pogácsa - Váratlan vendégek jönnek, valamit szeretnél az asztalra tenni, de nincs kedved hosszasan a konyhában lenni? Akkor ez a villámgyors, omlós, fűszeres pogácsa tökéletes választás.

9. Parasztos háromszögek - Sós sütemény receptjeim közül nem maradhatnak ki a hagyományos ízek sem. Kiadós, fűszeres, karakteres ízek jellemzik a magyar konyhát, ebben a süteményben ezt mind szeretném az asztalra varázsolni.

10. Karamelles banántorta - Tudtad, hogy a banán szó szerint boldoggá tehet? Hogy miért? Aminosava serkenti a boldogsághormon termelését, ami megelőzheti vagy enyhítheti a depressziós tüneteket. Igaz a diétázók ősi ellenségként tartják számon, de szerintem inkább szavazzunk a boldogság mellett és készítsük el ezt az isteni tortát.

A teljes receptek eléréséhez kattints a SZÍNES CÍMEKRE!

nyeremenyjatek.png

FACEBOOK.COM/TEJTURMIX

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása